Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Napadá mě, že se v diskuzi neobjevije komentář autora. Tak tedy vzkaz autorovi:

K odstavci jedna: máte pocit, že o charitě směrem k občanům české republiky se nemluví? Co třeba Světluška, co třeba Paraple, co třeba Pomozte dětem? Čili z prvního odstavce vyplývá jen to, že Nechcete srovnávat, chcete ale říct že charita směrem k zemím třetího světa vám vadí. Dobrá, proč to obalujete Do nesmyslného odstavce s Vaším a jen a pouze Vaším závěrem, který z ničeho nevyplývá-totiž kdo by měl být hlavním cílem pomoci. O pomoci rozhoduje jen a pouze ten kdo ji poskytuje. To, co určí by měl být hlavní cíl pomoci. Nic víc nic míň.

Odstavec dva: naprosto v pořádku

Odstavec tři: v podstatě nedává smysl. Proč dáváte do souvislosti nemocného kluka a afriku? Marně hldám smysl odstavce, co jste tím opravdu chtěl říct. Několik vět, které spolu nesouvisí.

Odstavec čtyři: naprostá pitomost, ale to snad víte sám. Zkrátka někdo vystavěl charitu tak źe prosí o tolik a tolik peněz...

0 0
možnosti
PS

Odstavec pět: nerozumíte větě, kterou jste si sám skonstruoval, A kterou nikdo netvrdí... Tedy kromě vás. Ten zbytek odstavce je pravděpodobný, pokud se jedná o velkou firmu, je dost možné že přemýšlejí co budenavenek vypadat nejlíp. Ale počkejte, neříkal jste, že potřebné je pomáhat lidem tady? Je to vůle většiny lidí co tu žijí? Tak proč by afrika měla být působivější než to co chce většina lidí zde? Není v tom nějaký logický zádrhel? A nebo(pouze moje spekulace) není třeba charita na podporu Afriky součástí globální PR akce oné firmy? Třeba o tom češi ani nerozhodovali? Já to nevím, předpokládám že Vy taky ne, byl bych ale opatrnější při vynášení závěrů...

Odstavec šest: tak to už je opravdu jen snůška nesmyslů přitažená za vlasy:)

Byl jste někdy v tem africe a byl jste tam někdy třeba ve škole kterou někdo postavil?

0 0
možnosti
PP

Souhlasím.

Dále je tu ale věc je že v Africe se rodí hodně dětí ale hodně jich zemře !  To je důsledek který funguje v i přírodě.  

Změníme li toto tak děti v Africe nebudou umírat v takové míře , náhle se zvedne zalidněnost ale i větší bída. Jelikož když je v africe málo jídla pro méně lidí tak pro více ho bude ještě méně a opět budeme posílat peníze / a to nepočítam že 50% těch financí si rozdělí  zaměstnanci těchto charyt / .  Proto když budu moci také raději pomohu sousedce od vedle.

3 0
možnosti
PS

Vezmu nejhorší možný scénář, nap´šu že je nesmyslný a vyvodím z toho závěr ... Pro všechny scénáře. Kulhá vám v tom logika...

0 1
možnosti
PK

P93a38v58e91l 57K38u65r48a93l

30. 11. 2012 21:10

nikde, naštěstí autor popisuje proč by něco nedělal on a nechce po nás aby sme se k němu povinně přidali.

sice bych se klidně podepsal, ale proč když to nechce? Jenom musím nutně oponovat těm co tvrdí že máme kolektivně dělat opak ikdyž nesouhlasíme.

1 0
možnosti
VK

Také souhlas a také karma, a to i navzdory tomu, že Vám karmu dala už i Ivanka D. :-);-D!

1 1
možnosti
EH

Máme sociální stát, který se stará o všechny potřebné. Jasně, že se postižené dítě nemá tak dobře jako zdravé, ale sociální rozdíly budou vždycky. Za chvíli bychom přispívali dětem, protože jejich rodiče nemají na kurz potápění. Rovnost nebyla ani za komunismu.

Kdo má rád charitu, ať si přispívá, kolik chce, ale hlavně ať nemoralizuje o tom, že je lepší člověk.

3 1
možnosti
JV

J84a85n29a 98V76e70s19e43l90á

30. 11. 2012 15:02

Z toho množství charitativních organizací a projektů mám pocit, že charita se stala výnosnou živností. A to nejen v Africe ale i u nás. Před časem u nás v obci žádala jedna taková organizace o podporu. Ptala jsem se tedy na výsledky jejich práce. Vcelku žádné. Děti se místo flákání po ulicích flákají v klubovně. Že by pro ně vymýšleli nějakou činnost o tom je ani nenapadlo uvažovat. Za 2 mil. EU dotací koupili šipky a kulečník a na dva roky mají vystaráno o příjem pro své rodiny.

7 0
možnosti
Foto

Já dávám karmu a souhlasím! :-)R^

2 0
možnosti
JH

J78i11ř60í 63H30a67n53s

30. 11. 2012 13:25

:-/Nelíbilo, pane autore. Dostáváte se na úroveň MatějkyRv.

1 4
možnosti
Foto

což je stále vysoko nad úrovní vaší, že Rv

4 0
možnosti
Foto

obdivuji trpělivost pana Kurala v debatě níže ....... ;-)R^

2 0
možnosti
PS

P80a18v44e94l 69S67y22c15h80a

30. 11. 2012 12:06

Myslite tu tvrdohlavost?:)

0 1
možnosti
Foto

naprostý souhlas .... R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...