Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

V jednom máte pravdu. Základem je funkční stát bez velké korupce. Pokud to dokáže nějaká strana zajistit, bude vládnout lépe než zkorumpovaná pravice či levice. Jenže pokud máme na výběr, tak je žebříček efektivnosti vládnutí jednoduchý

1) schopná, nezkorumpovaná pravice

2) schopná, nezkorumpovaná levice

3) neschopná, zkorumpovaná pravice

4) neschopná, zkorumpovaná levice

0 0
možnosti

For roku hned v uvodu: "Není dobrá ani jedna cesta." To asi, pane autore, neni vysledek nejake hlubsi analyzy, ze? Podle dalsich odstavcu to totiz vypada, ze neznate zakladni principy levicove a pravicove politiky :-(

3 0
možnosti

Měl byste si zjistit, co skutečně znamená pojem levice a pravice (nikoliv to, co tu předvádějí posledních 20 let vládnoucí strany). Základem není to, aby politici nekradli - to bohužel budou vždycky a ne jen u nás - záleží jen na míře. Ale nejde v rámci jedné vlády prosazovat jak levicové, tak pravicové věci (naivní idealisté to vidí jako "to nejlepší z pravice i z levice" ;-D)  to se navzájem vylučuje. Nemůžete chtít tzv. sociální (pečovatelský) stát a zároveń velkou míru svobody občanů. A nemůžete vymýtit korupci, pokud bude ve zemi tak obrovská míra přerozdělování, jako je u nás.

7 0
možnosti

Máte to volaké popletené. Vám vůbec nic neříká pojem pravice - levice. Vy asi neznáte hlavní důvod korupce Totiž to, že všemocný stát rozděluje ohromné množství peněz. Asi Vám zatím  nedošlo, když bude málo k rozdělování, bude i málo zlodějin.

5 0
možnosti
Foto

J72i69ř31í 89K88i62n67d40l

15. 12. 2013 11:58

Pane Jiroušku jenom doplním  korupci se  zejména dopouštějí úředníci na kraji a politici na kraji. To je místo, kam přítéká z EU nejvíce peněz, tam se rozhoduje, kdo dostane zakázku a kdo ji nedostane. Politici poslanci v Parlamentu a v Senátu tak trochu jsou mimo pokud nemají přímé vazby na kraje..

0 0
možnosti

Už vidím tu Vaší partu, jak se může přetrhnout aby mohla dělat něco pro jiné. Přesně na takových neuskutečnitelných myšlenkách vznikala idea komunismu.

3 0
možnosti

Jasan ani leva ani prava jen takova odborarska ze soudruhu.

3 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...