Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OK

P.S. k příspěvku níže : Zapomněl jsem na bezesporu prospěšnou buzeraci, která povýšila duševno buzerovaných o několik stupňů.

0 0
možnosti
OK

Názor, že "vojna udělá z chlapců chlapi" je pro mne extrémně hloupý a nesmyslný. Navíc, podle mne, vojna  naučila chlapce spíše co největšímu "zašívání" se. Největší význam ve výchově člověka musí mít rodina. Přenášet výchovu z rodiny na armádu, potažmo stát, svědčí spíš o vlastní neschopnosti vychovávat vlastní děti, než o čemkoliv jiném. Nechce se mi přispívat daněmi na "výchovu " chlapců v armádě jenom proto, že mají neschopné a/nebo neochotné rodiče. Smysl armády je především ochrana státu a jeho občanů. Má mít tolik vojáků, kolik je objektivně třeba. Já chci profesionální armádu, která je schopna ubránit tento. A demokracie ? Ta s tím nemá vůbec nic společného. Tím slovem se ohání kdekdo, kdykoliv a kdekoliv a velice často je zřejmé, že ani neví, o čem demokracie je. V článku jsem nenašel nic s čím bych mohl souhlasit, ale se vším, co je tam uvedeno nesouhlasím.

0 0
možnosti
Foto

A možná dobrou otázkou by bylo: je válka, násilí, zbraně a smrt nástrojem hodným civilizovaného druhu homo sapiens sapiens?

Pokud ano, jsme stále politováníhodnou větví evoluce bez nároku na přídavné jméno sapiens. Nadále jen divoši.

0 0
možnosti
PK

P56a61v40e23l 82K40u15r27a15l

21. 6. 2014 14:15

Možná by stálo za to si uvědomit že náš mozek je náhrada na to že nemáme drápy, tesáky a místo toho se načil používat luky a klacky.

Právě stupidní deziluze že násilí nic neřeší - naopak - násillí vyřešilo v lidské historii víc věcí než všechny ostatní faktory dohromady - je to co jedince diskvalifikuje používat ten přídomek "rozumný".

Rozum je nástroj pro přežití, slouží stejně tak k nalezení jídla, tak k tomu zabít nebezpečnou konkurenci. 

Pacifismus praktikoval třeba pták Dodo... pozdravujte ho pokud se jeho cestou vydávat.

Pointa je že válka, násilí, zbraně a smrt jsou naprosto normální ale je třeba je využívat efektivně a z praktických důvodů.

0 0
možnosti
Foto

Pokusím se mít jinou odpověď. 

Jen svízelně lze donutit lékaře, aby prováděl interrupce jako na běžícím pásu, když s nimi bytostně nesouhlasí a z principu je odmítá.

Stejně narazí na odpor institut povinného válečného donucení, pokud je jedinec ryzím pacifistou.

Jistě, můžeme se ptát po národní cti, můžeme pokládat těžkou otázku, kdo bude národ chránit, když všichni budou pacifisté.

Můžeme se ptát, proč se veřejné služby vojenské ochrany někteří zříkajíí, ale zároveň by byli rádi chráněni.

Jako odpověď bych nabídl příklady let 1938 a 1968, kdy se do služby obrany státu hlásilo mnoho jedinců, kteří sice neměli nutný výcvik, ale měli ideu, důvod. (A stát je pak vlastně zradil.) Dnes je to jinak. Vojenské ohrožení státu prakticky neexistuje a do armády se hlásí ti, kterým vojenský dril a řád vyhovuje. Budou tedy profesionálními vojáky, ale nějaký vlastenecký pocit, zájem, jim bude vzdálený. Jde o žoldnéře, (což není zavrženíhodné), ale když jim kdokoliv zaplatí více, půjdou k němu. Tedy naše armáda neslouží primárně k nacionalistické obraně vlasti, ale pouze k plnění smluv vyplývajících z nějakých nadnárodních smluv. Nebudu hodnotit. Ale tak to dnes vypadá.

0 0
možnosti
KB

Pan Baloun zřejmě chce, aby mladíci zas upláceli lékaře ve snaze získat modrou knížku. A pokud by se jim nepodařilo získat modrou knížku, aby se vrátili po dvou letech zmařeného času třeba jako invalidé. Navím, co je přínosné na tom, být dva roky ponižován a urážen, čistit kartáčkem na zuby chodby, Být objektem nejhrubšího násilí s tím, že to je normální (odběr krve...) a tím pádem tolerováno primitivními lampasáky.

Výhodou našeho kapitalismu je, že mladí lidé se nemusí bát nástupu na vojnu a můžou proto volit studium, které jim vyhovuje (dříve chodili na VŠ i na obory na které neměli talent, ale na které brali všechny uchazeče..jen kvůli, aby na vojně byli pouze rok a aby se alespoň s jednou "frčkou" nestali terčem násilí od primitivů).

3 0
možnosti
TJ

Tady bloger Baloun má zřejmě  těžký komplex. :-P Primitivní kecy o bordelu na kolečkách, chcíplinkách, neschopáčcích se o sebe postarat bla bla... V době takové nezaměstnanosti, nízkých výplatách a zdražování rostou sociální problémy se zařadit do společnosti, ale to ve všech jejich vrstvách. Tak jako mají problém někteří mladí lidé, tak ho mají třeba matky samoživitelky, důchodci, osoby ZTP a další. 

Co se týká 30letých mužů bydlících u rodičů, autore, do cizích rodin tobě nic není. 

Článek totální hovadina. Rv

1 0
možnosti
TJ

Navíc: dle autorovy teorie by v součanosti nejlepším národem v Evropě museli být Rusové. Tam je vojna stále, tvrdá, náročná a berou na ni jasnou většinu mužů. Tak přeji autorovi, ať si zajede do Ruska užívat si přítomnost těch úžasných schopných mužů. Dále: u nás by nejlepší doba národa musela být zřejmě za Husáka a Novotného. Tehdy vojna trvala 2 roky, byla tvrdá a brali na ně všechny. Přitom právě tato doba je charakterizována jako úpadek národa i státu (hlavně teda za Husáka). Ale autor si žije ve svém světě úžasných rambů s vojnou.

1 0
možnosti
MP

Může mít domov člověk, který svou zemi, kde se narodil a žije celý život, a přitom tuto zemi nepovažuj za svou vlast? Tomuto člověku bude úplně jedno, když tato jeho vlast bude napadena cizími vojsky?

0 0
možnosti
Foto

Stanovte nejprve termín vlast: Otčina, nebo země pobytu? 

Matematicky můžeme něco řešit až když jsou veličiny pojmenovány a mají hodnoty.

Jinak jde o soustavu rovnic, kde jsou všechny proměnné neznámé a pak takovou soustavu nelze řešit, pouze odhadovat. Nutně s chybnými výsledky.

0 0
možnosti
JK

Víte. Podobné věci by zněly lépe, kdyby se říkaly v hospodě U sovětského bimbase (založeno 22.8.1968) důvod pro název by byl naložen ve formaldehydu za barem.

Lidi s vojnou nemají šanci se ubránit proti pravidelné armádě, ale proti násilným demonstracím by šanci měli. Ale za jak dlouho pokud vůbec dostanou zbraně?

Co se mamahotelu týče, tak z něj trdlováním na buzeráku vypadnu jen po dobu toho trdlování. Definitivně z mamahotelu vypadnu, když seženu práci placenou tak, abych si mohl dovolit slušné bydlení (takové ve kterém můžu chodit nahý a mít dámské návštěvy) a ještě mi zbude na rezervu. Jestli chcete aby se vypadalo z mamahotelů a jste zaměstnavatel tak takové zaměstnávejte, i když to jsou ucha bez praxe a nějak zařiďte, aby se počítali do kvót.

A co se poslouchání rozkazů týče - pamatujete na ten malér se zkaženým masem v supermarketech? Tam byl splněn rozkaz. Co je podle vás horší, smrduté maso, nebo člověk co na rozkaz omýt zelenající maso octem a přelepit štítek řekne: "Jdi se zprznit teleskopickým obuškem", odejde z práce a cestou se staví na ČOIce?

0 0
možnosti
RM

Základními atributy demokracie jsou možnost volby, svoboda, dobrovolnost a zodpovědnost.

3 0
možnosti
OK

Boze, to sou zas spatecnicke zvasty. Za komousu to byl samej chlapak, zatimce v te osklive demokracii je to samy mamanek ... nevim kde autor zije a podle ceho soudi (zrejme dle svych vlastnich potomku), ale realita je uplne jina. A tvrdit, ze sikana, kterou mnozi na vojne prochazeli, z nich udelala chlapa hranici s demenci  ... timpadem je sikana na zakladnich skolach zcela v poradku, ty sikanovane deti vlastne jen spoluzaci pripravuji do zivota, aby z nich nevyrostli mamaci. Jsem hrdy na to, ze jsem se te povinne opicarne vyhnul a nebyl nucen tam travit 2 roky s podobnymy pripady, jako je autor clanku. Blbce totiz nesnasim ...

3 0
možnosti
KB

Ano, podle pana Balouna by učitelka neměla trestat násilníka, který zbije slabší dítě. Připravuje ho tím na život.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...