Proboha! Právě jsem snědl španělské rajče!!! Umřu!?

A ještě jsem měl španělský salát… No tak to je se mnou konec! Nebo ne? Co vlastně snědly ty všechny ženy, které onemocněly? Nebyla to náááhodou čokoláda od nějaké známe kravičky?

Bakterie jsou všude. Dost možná, že na okurkách, rajčatech a salátu jsou z nějakého důvodu ty samé, co pozítří objeví na obalech nějaké značky čokolády, kterou ony ženy jedly a místo aby to přiznaly, nahradily v informaci čokoládu nejprve okurkami a poté rajčaty a salátem… Vždyť to hloupě vypadalo, kdyby je vlastně nachytali „na švestkách“.

Čemu věřit? A tak, jak jsem nesmyslně vyhodil dobrou okurku, bych mohl vyhodit rajčata i salát ze Španělska, dost možná i česnek a kdo ví, co ještě. Napadají mě brambory a další zelenina i ovoce. A nakonec se zjistí, že to bylo v čokoládě se španělskými malinami? Chudák Španělsko. Ale na druhou stranu prodali dobře zeleninu Poláci, Maďaři…

Že to připomíná šílenství kolem prasečího moru, nemoci šílených krav a podobných „vln smrti“? Asi bylo na čase nějakou paniku zase spustit. Řecko se plácá v dluzích víc, než mělo, Španělé a Portugalsko taky, Irsko jakbysmet… Je potřeba odvést pozornost jinak. Třeba na zamořené potraviny.  Kde jeden tratí jiný vydělává. A když jde o zdraví lidí, hned se toho chytnou média a na politiku a ekonomiku není čas. Takže svůj účel nová hysterie určitě splnila. Místo, abych nadával na politiky, co zase kradli a mrvili zákony, nadávám na dovozce a prodejce zeleniny, co nám to dovezli za šmejd. ¨

A mezitím si v klidu paní Emmerová řekla o 250.000 korun zpětně, někdo další ulil z rozpočtu půl miliardy, Hušák dotuneloval Sazku, Kalousek připravil další oprátku na daně platící a pan prezident napsal kus kapitoly o konci EU. No není to paráda, taková věc s nějakou okurkovou nákazou?

A že smrt číhá všude? Asi ano, ale nejblbější je ta smrt, co je z vyděšení. A na tu bych skapal fakt nerad.

P.S. Jen nevím, čemu by jí médie přisoudila? Co třeba čokoládě nebo hranolkům…?

Autor: Aleš Baloun | středa 1.6.2011 18:00 | karma článku: 18,68 | přečteno: 1641x