Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AB

kagemusha

7. 9. 2009 21:26
Je mi líto, ale je to realita...

která vychází z mých dlouholetých zkušeností. Spousty "kompromitujících" materiálů mám přímo ve své sbírce. Jedna věc je nabiflovat se cokoliv a druhá věc je používat selský rozum. A nezbláznit se... Pro praveverku a další jaderné inženýry bych tu měl jeden příběh ze života : Jeden několikráte VŠ vzdělaný řidič osobního auta píchn ul pneumatiku, Zastavil v u plotu Kosmonoského blázince a jal se defektní kolo měnit za rezervní. Nějak to nedomyslel a všechny 4 šrouby z odmontovaného kola najednou sjely do kanálu, vedle kterého auto opravoval. Za plotem stál blázen, lelkoval a pozoroval onoho vzdělance. Ten začal být zoufalý. Když jeho duševní rozpoložení dostoupilo vrcholu, lelkující blázen přestal vyplazovat jazyk a olizovat zeď a pravil : "Já Vám poradím, chcete?" Nešťastník si řekl - blázen a chce MĚ poradit? No nakonec je to jedno..."Tak poraď blázne!" No, sundejte z každého kola jeden šroub a použijte ho na to opravené. Dojedete si dolů do servisu, dokoupíte šrouby a je to...     

0 0
možnosti
AB

kagemusha

7. 9. 2009 21:30
Re: Je mi líto, ale je to realita...

... Muž tak učinil a jak jede dolů z kopce, říká si : "vždyť to byl blázen!"

Otočí to a dojede zase k tomu plotu, kde blázen pořád ještě lelkuje. Zastaví a říká mu: "Člověče, Vy - blázen - a tak dobře jste mi poradil. Jak to ?" Blázen na to : " To víte jsem sice blázen, ale nejsem úplně blbej!"...

Prima večer !

0 0
možnosti

Skutak

7. 9. 2009 18:40
Naprostý nesmysl

Vůbec nechápu, jak může někdo něco takového vůbec napsat a jak s ním může v diskuzi někdo souhlasit. Vedle nepodložených tvrzení se autor navíc snaží sčítat jablka a hrušky. Z čeho vycházel při tvrzení, že úroveň vysokoškolsky vzdělaných klesá? Kde bere presvědčení, že jsou obory, které lze studovat bez námahy? Myslím, že by se při studiu na takové "pohodové" škole moc divil, co všechno je potřeba se naučit. Z čeho vychází jeho názor, že jsou v kurzu školy, kde je možné látku okecat a které to tedy jsou ? Který inženýr si takto povzdechl ? atd...

Nechápu, jak může autor někoho obviňovat z toho, že se chce po skončení střední školy dále vzdělávat a navíc si užívat pohodové mládí. Vždyť 90% vysokoškoláků při škole pracuje. Za požadavky na kvalifikovanost stojí firmy a ne vysokoškoláci. Ti se jim snaží pouze vyhovět a zvýšit si tak šance na zaměstnání (to je špatně?). Ještě absurdnější je odstavec o čerstvě vystudovaných "manažerech", takovou blbost snad ani nemá cenu komentovat.

0 0
možnosti
J

Jack777

7. 9. 2009 16:49
...

Honba za titulem a dokazování něco někomu, to je pro některý jedince typický. Navíc pod tlakem rodičů. Ale pevně doufám, že takových je miminum a většina studuje, protože má extrémní zájem a lásku k danému oboru.

Myslím, že by stačilo školný a rádobystudující by si to rozmysleli :-)

0 0
možnosti
PK

kraken

7. 9. 2009 19:36
Re: ...

Rad bych tomu veril, ale prijde mi to jako silne naivni pohled (bez urazky). Jako prodlouzeni mladi to bylo uz za meho studia (tedy okolo revoluce), co tak vim, tak ted je to horsi.

I kdyz zas lidi, co se tomu opravdu venovat chteji a venuji (a delaji i nepovinne mimoskolni aktivity) a pokud maji dobre kantory, tak maji vetsi moznosti a je to opravdu prace na 16 hodin denne.

0 0
možnosti
LU

pidla

7. 9. 2009 16:00
Nesouhlasím,

podložte svoje tvrzení, že nyní studuje více lidí na VŠ. Jinak je to zase blbé plácnutí, to snad dělají jen novináři a politici? Všem, co propagují zavedení školného a vystudovali zadara doporučuji, aby si spočítali opravdové náklady studentů VŠ.Rv

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

7. 9. 2009 15:06
Ani nápad,

že absolventi budou splácet půjčku na studia až jejich plat přesáhne určitou mez není nijak geniální. Takový přístup jen zvýhodní ty, kteří si chtějí "prodloužit mládí", studenty nejrůznějších "humanitních oborů" pro které neexistuje praktické uplatnění, neboť jejich "služby" si nikdo dobrovolně nekoupí. Zato jejich zbytečná studia  zatáhne stát, přičemž "student" s vysokou mírou pravděpodobnosti nebude muset nic splácet.

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

7. 9. 2009 15:05
Z vlastni zkusenosti jsem se setkala se

s tim, ze ti, kteri odpromuji se spatnymi vysledky a z VS, ktera nema dobrou povest, dobrou praci nakonec nenajdou. Behem studia se jich spousta zadluzi a znam spoustu tech, kteri v pozdnich 30ti stale plati dluhy z pujcek z VS!

Kdyz nektere z mych deti nebude akademicky nadane, tak se nauci remeslu, protoze ne kazdy je akademik.

Pamatuji, ze i pred 7 lety, zde v UK, kdyz se nabirali cerstvi vysokoskolaci, tak byly pozadavky takove: minimalne odpromovat s vyznamenanim a mit diplom z VS, ktera ma v UK dobre jmeno (neco jako treba UK v Praze)

0 0
možnosti
PK

kraken

7. 9. 2009 19:33
Re: Z vlastni zkusenosti jsem se setkala se

Me hlavne prijde skoda, ze jako neperspektivni se zavrhuji remesla, kdyz myslim, ze prave s premagistrovanim, preinzenyrovanim a predoktorovanim spolecnosti budou mit nejen zlate, ale platinovo diamantove dno.

0 0
možnosti

lubossula

7. 9. 2009 13:52
vidim to obdobne

a jeste v dobe, kdy jsem pusobil na tomto blogu, tak jsem o tom napsal  http://sula.eblog.cz/poptavka-po-vzdelani-snizuje-jeho-uroven

0 0
možnosti
NS

Nyzozemec Sídorf

7. 9. 2009 14:41
Re: vidim to obdobne

No že to říkáte zrovna vy, který podporujete kdejakou sociální školu, kde se rozdává maturita polodebilním jedincům.

0 0
možnosti
PK

kraken

7. 9. 2009 13:44
souhlas.

Z toho jasne vyplyva zaver => skolne.

Jinak me napada,z e je mnoho lidi, co nemaji VS (z nejruznejsich duvodu - ja jsem to treba tehdy povazoval za ztratu casu :-) ), ale jsou kvalitni odbornici (to nemluvim za sebe, sam se posoudit nemuzu), maji zkusenosti, praxi. A na ne si pak takovy ouchcapek budedevolovat, portoze se se svym VS citi nadrazene. Nemluve, ze lidi bez VS (ac odbornici) budou na stara kolena mnohem hur hledat praci, protoze se ani k pohovoru nedotanou - jako neVS budou vytrideni hned v prvnim kole.

0 0
možnosti
JJ

jita

7. 9. 2009 13:52
Re: souhlas.

U škol, kde se učí nedostatkové profese bych školné nezaváděla. Zato u těch kde je odborníků v produktivním věku přehršel a na dopnění potřebných stavů stačí ročně cca 20 a méně lidí, tam je to na místě.

0 0
možnosti
ZT

trink

7. 9. 2009 11:25
Přečtěte si Liessmanna

Všem doporučuji přečtení knihy Konrada P. Liessmanna: Teorie nevzdělanosti

ACADEMIA PRAHA 2008  (225 Kč)

R^

0 0
možnosti
KB

Kocour Bobule

7. 9. 2009 13:53
Re: Přečtěte si Liessmanna

Připojuju se k doporučení, je to velmi kvalitní čtení!

0 0
možnosti
RR

rezjir

7. 9. 2009 11:17
Upozornění

Vliv změny politického klimatu v ČR  na rozmnožovací schopnosti mikroorganismů v Tichém oceánu není tak nezadbatelný, jak by se mohlo zdát. A vůbec není od věci tento vliv prozkoumat. Jde tu o to, že např. nezavedení šrotovného zhoršilo ekologické parametry vozového parku v ČR oproti ostatním evropským a jiným státům. A to už vliv na mikroorganismy v Tichném oceánu mít může, navíc když tam patří nezadbatelných sta kilometrů mořského dna.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

7. 9. 2009 12:12
Re: Upozornění

Panebože.., že by husa zakejhala?? ;-D;-D;-D;-D!

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...