Předčasné volby- osvědčený způsob zbavení se zodpovědnosti.

Když se nedaří plnit sliby a hrozí, že za klamavou reklamu ve formě předvolebních slibů by mohl někdo být „popotahován“ vyvolají se předčasné volby…

Rázem jsou jejich konáním všechny minulé činy a zločiny smazány a jejich aktéři se přesunou do „propadliště dějin“ i se svými miliony, získanými kontakty a vazbami. Pak už po nich "pes neštěkne" a oni si mohou konečně v klidu vychutnat plody své práce.

Kdyby se někomu jednou povedlo zavést (navždy a nezrušitelně) trestní zodpovědnost za činy členů vlády, poslanců ministrů, asi by se v dalších volbách nepodařilo kandidátku sestavit ani jedné straně, pokud by se tyto samy nerozpustily a neodešly do ilegality někam za polární kruh.

Co by se změnilo, kdyby nyní Nečas se svou vládou a předvolebními, nesplněnými sliby skončil? Pro něj by to byla úleva a vysvobození. On dobře ví, že je jen figurka, která musí umožnit všem si jejich pracně vydobyté pozice dobře zužitkovat, aby mohli pak léta bezpracně žít z „odkloněných" peněz, kontaktů, nových postů ve státních institucích a dalších lukrativních místech.

Zkrácením volebního období by se jen podařilo se vyzout ze zodpovědnosti dříve, než je zákonem stanovená doba, v průběhu které má vláda „možnost“ splnit svoje volební sliby. Předčasnými volbami je oficiálně taková možnost znemožněná (byť všichni vědí, že se volební sliby naplnit nikdy nepodaří)  a tudíž jsou i jakékoliv negativní důsledky z nezodpovědného vládnutí beztrestné.

„My jsme byli na dobré cestě, ale bylo nám znemožněno dosáhnout slíbeného cíle…“ Jako bych to už slyšel. Od premiéra přes ministra financí až k poslednímu politikovi.

Nová vláda dá nové sliby, zruší zákony té předchozí a uvrhne všechno zase na start. Jen někteří budou ještě více chudí a zase si budou utahovat opasky a druzí budou vykrmenější jak na tělech, tak na kontech…

P.S. A ti, co vládnou, budou dál říkat: „To my ne, to ONI. ONI za to můžou, my jsem bez viny“.

Autor: Aleš Baloun | středa 11.4.2012 7:00 | karma článku: 34,93 | přečteno: 2762x