Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LB

Co dodat?

Osobně nechápu kde naše elita z Hradu a ostatní z Parlamentu a Úřadu vlády berou tu jistotu že jim všechno projde.Kdokoliv přijde po nich-stačí když udělají to co oni-upraví pár zákonů,vyhlásí pár referend a všichni skončí na Pankráci se zabaveným majetkem klidně i po 20ti letech.Ve starém Římě byla funkce tribun lidu-bylo jich deset za každou část jeden a ti mohli vetovat jakýkoliv zákon  či rozhodnutí co senát-vláda-navrhla.Naši politici neslyší nic-tedy slyší ale nezajímá je to.

Mimochodem-neskládají naši demokraticky zvolení zástupci nějaký slib?Něco jako-chránit zájmy republiky,jeho lidu občanů voličů,plnit jejich vůli atd?

Mno nějak se jim to vymklo že?

Ten džbán má sakra silné ucho...

0 0
možnosti
RK

Klausova amnestie je něco, co ve mně osobně vyvolalo hluboký pocit nespravedlnosti...

V poslední době se vypořádáváme s celou řadou špatných zpráv, stavem ekonomiky počínaje a stavem společnosti konče. Stav hospodářství je závislý i na ceslosvětovém vývoji a společnost se i po 20 letech stále formuje a utváří. Tíží nás recese, korupce, rostoucí výdaje, zájmová lobby (fotovoltaika) a celá řada dalších problémů.

V době, kdy se konečně začala nacházet vůle trestat zkorumpované, tuneláře a jiné, doslova vtrhne na scénu Václav Klaus a svou chmatavou rukou nás opět o nějaký ten centimetr zatlačí zpět do bahna, ve kterém se nalézáme.

S tím se nemohu smířit a to nemohu odpustit... Kupónová privatizace mohla být omylem, omylem tak trochu do sebe zahleděného člověka, který rád věci dělá po svém. Přehlížení absence práva v devadesátých letech a pošlapání práv poškozených, kteří dnes definitivně ztratili naději na náhradu škod Klausovými amnestovanými, je však velkou vadou a co hůř vědomou chybou.

A že jsme něco možná ušetřili? Z okna jsme vyhodili už mnohem víc než jednu miliardu a právě tahle "ušetřená" miliarda za to nestála. Z právě probíhající morální kocoviny se budeme léčit ještě hodně dlouho a pocitu nespravedlnosti se lidé jen tak nezbaví... Ten v člověku často přetrvává...

2 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...