Politiky,senátory i soudce nadále hromadná doprava nebude nic stát.

Změna zákona o bezplatném nároku na dopravu pro poslance, senátory a soudce je jen dalším možným zdrojem tahání peněz z kapes daňových poplatníků.

Může se stát pravý opak očekávaného efektu. A bude to daleko dražší. Stačí si nechávat lístky z metra, tramvaje, autobusu… a pak si je nechat proplatit v rámci cestovních výdajů.

Inspirací může být kupčení s doklady o čerpání pohonných hmot. Na řadě benzínek se Vás obsluha zeptá, zda chcete i daňový doklad. Když řeknete že „ne“, nezmačká ho a nezahodí, ale odloží do velké krabice, kde už jich má slušnou kupičku.  Pak jednou za čas přijde známý oné obsluhy, prohrabe se lístky a ty s pro něj dostačujícími částkami si vezme. Nikoho to nic nestojí a nikoho to nebolí. Tedy teoreticky. Do chvíle, než dotyčný lístky dá do účtárny své firmy a nenechá je započíst do nákladů firmy…

Když tohle dělají podnikatelé, kdo nebo co zaručí, že to tak nebudou dělat šikovní státní zaměstnanci, kteří „přišli“ o cestování zdarma? Říkáte, že jde o pár korun? „Dobrá hospodyňka pro pírko i přes plot skočí…“ a tady to pírko nebude jedno.

P.S. Takže cestovat - ne zadarmo, ne za peníze ale pro peníze… se vyplatí. I když jen fiktivně.

Autor: Aleš Baloun | čtvrtek 3.2.2011 7:00 | karma článku: 14,71 | přečteno: 829x