Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

a jaké z toho plyne ponaučení? že nejlepší je monarchie nebo tak něco?

0 0
možnosti
AK

Každému božímu tvoru jde jenom o jeho osobní prospěch.

Kolem desátého roku věku by děti měly pochopit, jak je to s Bajajou a Ježíškem. Některým méně nadaným jedincům - jak vidno - věci dojdou mnohem později a píšou o nich články.

(Abych byl objektivní ve svém opovržení, jsou takoví, co jim to nedojde nikdy.)

Stav české (i jiné) politiky=řízení společnosti je takový, jaký je, protože i tyto kusy mají volební právo. Kdyby ho neměly, a volili jenom intelektuálně nadaní, bylo by všechno jinak.

Problém politiky ve skutečnosti totiž nejsou zlotřilí politici, ale přihlouplí voliči. Příčina a důsledek.

1 0
možnosti
DD

Zajímavý postřeh. Ale stejně by bylo zajímavé, jak byste určoval, kdo je "intelektuálně nadán" a kdo není. Kdo by mohl a kdo né volit. Nějak se tato myšlenka občas objeví, ale jenom jako takové plácnutí do vody. Ty kritéria, to je dost podstatné. Máte nějaký návrh?

0 0
možnosti
Foto

Nesouhlasím a přijde mi to napsané tak trochu pro honbu za karmou

1 0
možnosti
PR

P84a97v79e96l 94R87y75s

31. 8. 2013 19:52

No a řešení?

0 0
možnosti
Foto

Je to zlodějská banda, propojená s mafií a je jedno, kdo se tam z té široké základny nakonec propracuje. Zloději vydrží třeba roky a ti, kteří mají zábrany brát úplatky jsou odstraněni. Jak z toho ven? Dokud bude demokracie, tak se to nepovede. 60% hloupějších voličů tohle nepochopí a budou dál volit zloděje jen proto, že jim něco naslibují.

2 1
možnosti
JR

J95a64n 53R74á13ž

31. 8. 2013 18:20

V politice jde vždy o peníze a moc. Jde jen o to jaké pořadí má u jednotlivců přednost.

Proto je mi sympatičtější Babiš, kterému primárně o peníze nejde, než pánové Sobotka, Benda a další nýmandové, kteří jinak získávat peníze, než plkáním v politice, neumí

0 0
možnosti
JSS

Svatá pravda ! Ale pane Baloune, recept je naprosto jednoduchý jako facka !!

       financování politických stran, hnutí, pnutí a nevím čeho jedině z členského příspěvku a ten ještě omezený na  lepší dělnický plat - řekněme do 700  měsíčně. Pak nebudou paláce, nebude vyžírkování. Straník jen z přesvědčení !!

       Proč jsem to ještě nedokázali ?

2 1
možnosti

I93v35o 32Ž50á41č55e10k

31. 8. 2013 15:40

Prosím o upřesnění. Nerozumím tomu lepšímu dělnickému platu do 700 měsíčně. Není tam nějaký překlep?

0 0
možnosti
PV

Dobrý. Víme koho nevolit. Ale - my bychom potřebovali poradit, KOHO VOLIT??

0 0
možnosti
JH

J39a50n 35H69l36e71d11í15k

31. 8. 2013 15:11

p. Vondrák, nevolte parlament.strany, měly 24 roků na to, aby řešily cigánský problém, který trvale roste a stává se už určující překážkou v růstu HDP  a v růstu příkladů naprosto amorálního života na cizí účet, což úhrnem dává mladým citlivým lidem velmi katastrofální příklad !!

2 0
možnosti
JH

Ano, vliv politiky a politiků na běžný život občanů je třeba maximálně omezit. Co to znamená? Méně hloupých zákonů, méně úředníků, kteří musí podle nich konat, následně menší daně a možnost volby místo povinného. Nedaleko je doba kdy produktivní občané, od zaměstnanců přes živnostníky až po podnikatele, již tuto státní hydru neuživí. Čím nižší bude objem státního rozpočtu, tím víc zůstane  občanům v kapsách a zmenší se prostor pro osobní se obohacování na úkor druhých. 

Předvolební kampaň začala, mohu vyjádřit jen své přesvědčení, nejbližší výše zmíněnému je program Svobodných, proto je volím.

2 2
možnosti

I76v66o 80Ž12á88č67e75k

31. 8. 2013 13:00

Myslet na osobní prospěch je normální. Já např. myslím na osobní prospěch a proto se snažím dělat dobře svou práci, abych za ni dostával co nejvyšší plat a aby můj zaměstnavatel mojí vinou nezkrachoval. Politik, který myslí na osobní prospěch, se zase snaží, aby stát prosperoval, protože je to pro něj rovněž výhodné.

2 0
možnosti
JH

Jenže Vy to děláte pro sebe a za své, což je dobře, Politici to dělají pro sebe a za cizí, což je špatně.

2 1
možnosti