Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To panu Kuberovi křivdíte. Teplice nejsou zadlužené a je to jeho zásluha.

5 1
možnosti
FS

Stále se píše,jak jsou státy zadluženy a vychází mi,že dluží každý každému.Čí jsou to tedy finance,které si státy pujčují a odkud je má ten věřitel?A jak je získal?

2 2
možnosti
BP

to se poněkud mýlíte - státy dluží bankám a ty mají svoje akcionáře a akcionáři vyžadují zisk ... Bankovní loby se stará o to,aby si státy půjčovaly - přes svoje emisary kontrolují personální strukturu de facto každé vlády ... Musíte si uvědomit,že i levné státní půjčky ( řádově na 4% úrok) jsou při těch objemech půjčených peněz neuvěřitelným byznysem - téměř bez rizika . Nechci zde presentovat nějaké konspirační teorie,ale na vrcholu této pyramidy je řádově několik desítek rodin.I když po velkých tahanicích nakonec odepíšou třeba i polovinu dluhů ( jako nyní Řecku) nebo i dluh téměř celý ( jako např. koncem 80.let Polsko,Maďarsko) jsou pořád v obrovském zisku a objem prostředků,které kontrolují neustále stoupá ...

4 0
možnosti
BP

Ĺogika vývoje je neúprosná - je pouze otázkou času,než  insolventní dlužníci ( kterých přibývá geometrickou řadou,kteří ovšem MAJÍ VOLEBNÍ PRÁVO) dají mandát  síle,která řekne,že se dluhy platit nebudou.Nikdo mi nenamluví,že polovina občanů bude chtít bydlet pod mostem,vybírat popelnice a popíjet krabicák ...

A podobně to bude i se státními dluhy - zatím zde máme jednoho oficielně insolventního dlužníka - Řecko,neoficilně jsou mnozí další - od nich se věřitelé jednoho krásného dne taky dozví,že dluhy se platit nebudou. Co potom bude následovat,si můžeme jenom domýšlet - určitě to nebude ovšem přátelské poplácávání po ramenou ...

4 0
možnosti
PK

P74a13v39e80l 74K92u97l94a

21. 11. 2012 7:37

A za socanů to bylo stejné, jako když občan s příjmem 18 tisíc dluží 18 mega. Jak se říká - jeden za osmnáct .........:-)

2 4
možnosti
LP

L23u40k15a92s 47P86a75r18a46l

21. 11. 2012 7:33

Tak o co vlastně jde? Trochu mi to připadá, jako by Vám vadilo, že někdo upozornil na to, že náš dluh je cesta do pekel. Je. S tím nic nenaděláme.

Můžeme se snažit nějak tenhle problém řešit a po čase buďto zkrachovat, nebo se zadaří a nezkrachujeme (je otázka, jestli to Kalousek dělá dobře, nebo blbě, případně jestli je dobré řešení vůbec možné). Nebo můžeme ještě pár let dělat jako by nic a pak zkrachujeme zcela jistě.

Kubera je člověk, který to prostě řekl. Víme to všichni, ale z úst politiků to často neslýcháme, proto buďme rádi, že se našel aspoň jeden.

6 0
možnosti
PN

P49e86t94r 46N66ě42m79e45c

21. 11. 2012 7:32

Jak uz rekl jeden nas predseda vlady: "Dluhy se platit nemusi".

2 1
možnosti
FS

Nu a proč to šlo na Islandě?

1 2
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...