Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LH

Lady Humussprey

19. 7. 2011 14:30
Pitný režim umí opravdu potrápit a to hlavně v nemocnici

Jednoduché zdravotní sestry jsou jim posedlé, a tak když vás sousedka na vedlejším lůžku celou noc ničí chrápáním a vám se přesto k ránu podaří chvilku usnout, tak bleskem s vámi sestra klepe a řve do ucha, abyste se napili..

0 0
možnosti
X

xychteen

19. 7. 2011 13:56
Debata se většinou točí kolem vody...

...tak bych si dovolil navrhnout malou odbočku - co třeba ty odbornické veletoče ohledně živočišných a rostlinných tuků? Jeden čas bylo sádlo děsně fujfuj (fakt, že pro X generací předků bylo medvědí nebo aspoň psí lékem nad léky, osvícená věda zválcovala za tři kola) - a po letech se najednou zjišťuje, že rostlinný tuk není pro cévy tak super, jak se myslelo... a pokud to nestačí, můžu nabídnout obdobné veletoče ohledně "léčení plísní plísní" a tak dále.

:

MMCH voda se doporučuje pít i pivařům - prostě po každé třetí plzni třetinku pramenitý ;-D

0 0
možnosti
LD

andu

19. 7. 2011 9:59
Jen zírám

8-o Tak vás už naprudí i doporučení k pitnému režimu a jiným zdravěprospěšným činnostem. 

Reklama a dopuručení přece nikomu nic nevnucuje !!! Buď na to dáte nebo ne. A to je svoboda volby.

A vaše svoboda je zase psát cancy na blog.

0 0
možnosti
ZO1

Zálohovaný obal 10

19. 7. 2011 11:47
Re: Jen zírám

Svoboda volby? A co ti školáci a mládež? Ti se dnes bez petky ani nehnou.Je to odpudivé.Kdyby mi přišla holka na rande s petkou,tak ji ženu...;-)

0 0
možnosti

3lipy

19. 7. 2011 9:53
Ano, používat selský rozum!

0 0
možnosti
TX

Tomas_X7

19. 7. 2011 9:50
Co zvládne voda

Měli byste zažít, co zvládne voda. Na interním nebo geriatrickém oddělení, v LDN-kách kde jsou velmi staří lidé s akutním či chronockým onemocněním zkuste opravdu přesvědčit sestry, aby pacientům a pacientkám dávaly trpělivě napít nebo pokud se to nepovede, aby jim dokonce lékaři napsali nějaké infuse, jejichž podstatou jsou pouze tekutiny, samozřejmě s minerály, aby byly isotonické s krevní plasmou. Z původně vyschlých, apatických, ležících, nekomunikujících stařečků a stařenek, u mnohých z nich i personál očekává blízké úmrtí, se do dvou dnů stanou čilí stařečkové a stařenky, sedící, chodící, komunikující, prostě vypadá to jako zázrak. Případnou smrtelnou chorobu to sice nezastaví, ale dostanou ten den, ten týden šanci. Většina z nich necítí žízeň, ale voda umí mnohé z nich zachránit před okamžitou smrtí žízní.

2 0
možnosti
MN

Mahas

19. 7. 2011 10:58
Re: Co zvládne voda

to tomuhle vseznalkovi nevysvetlite. On se prece napije, kdyz ma zizen a tim je vsechno dane, ne ? :-)

On nekdo rika, ze pitny rezim znamena , ze musite pit kupovanou vodu a ne vodu z vodovodu nebo ze studne?

On nekdo rika, ze musite jist vitaminy ve forme mulitivitaminovych tabletek a ne z ovoce a zeleniny, kteoru si treba doma vypestujete?

On nekdo rika, ze musite spat 8 hodin? A ze kdyz nespite, tak je to spatne, a urcite umrete, pokud si nevezmete nas prasek ? A co treba bylinky - medunka a dalsi ?

Proste misto premysleni rychle sesmoleny clanek s minimalni informacini hodnotou. Souhlasit lze jen s tim, ze se firmy na techto doporucenich rady svezou a zkusi vam pres ne prodat sve vyrobky. To ale neznamena, ze ta doporuceni nemaji logicky zaklad - cili tolik opevovany selsky rozum... Skoda, ze ho autor nepouzil taky

2 0
možnosti
O

oslik

19. 7. 2011 9:23
Pro správný pitný režim je nejlepší pivo

Protože: zažene žízeň, nezdržuje se tak dlouho v žaludku jako voda, obsahuje řadu potřebných minerálů, vitamínů (kromě C), je to energetický nápoj (obsahuje cukr), obsahuje i ionty. Je močopudné, takže dobře proplachuje ledviny, čím brání tvorbě ledvinových kamenů.

Pravidelné pití piva spojené s ukázněností navíc brání člověku řídit auto, čímž chrání životní prostředí, snižuje množství aut na silnicích a zplodin z jejich výfuků a brzdových destiček a tak dále.

Tedy, pití piva je nanejvýš prospěšné nejen pro samotného pijáka, ale i pro jeho okolí. Vysvětlete to těm svým babám, které vám chtějí pivo zakazovat.

0 0
možnosti
OF

rachitico

19. 7. 2011 9:39
Re: Pro správný pitný režim je nejlepší pivo

Pivo má glykemický index 110, maltoza 105, glukoza /Glukopur/ 100

50 g cukrů obsažených v pivu vám zvedne více glykemii než 50 g Glukopuru.

50 g cukrů je obsažených v 4 dvanáctkách.

Pivo je dementogenní.;-D

0 0
možnosti
A

Alfie

19. 7. 2011 9:14
Ono to není tak jednoznačné.

Marketing je skutečně schopen vymyslet neuvěřitelné konstrukce, aby donutil lidi kupovat konkrétní produkty. Ale třeba s tím pitím je to tak, že spousta lidí neposlouchá svoje tělo a jeho signály ignoruje, protože se mu zrovna nehodí a tělo posléze signalizovat přestane. Ovšem následky se dostaví a takový člověk pak nechápe, proč má ty či ony problémy. Hlavně ženy měly (a některé dosud mají) špatný sklon ignorovat žízeň a celý den skoro nepít, "aby nemusely chodit často čůrat". Což mělo původně asi důvod v nedostupnosti čistých toalet mimo vlastní domov. Jejich tělo po čase přesalo žízeň signalizovat, ale provalilo se to jinde. Časté bolesti hlavy, suchá a povadlá pleť, nemoci močového ústrojí a spousta dalších problémů. K nápravě často stačilo začít pořádně pít. Ale bez žízně to jde jen tak, že se napije v pravidelných intervalech, jako když bere léky a musí to dělat tak dlouho, dokud tělo neobnoví signál žízně. Což se taky nemusí stát už nikdy...

0 0
možnosti
SN

kuča

19. 7. 2011 9:05
Plný souhlas.......

:-).......bohudík, každý jsme jiný. Já Váš článek podepisuji bezvýhradně. Reklama je mocná kouzelnice! Když vidím ty nadějné mladé,(když musíš,tak musíš, jen se odvaž), jak mají u baťůžku polyetylenovou flašku a pořád to cicmají, jak kdyby měli bez toho umřít, je mi z nich ouzko! Jsem už poměrně letitý, pamatuji jak jsme ráno posnídali bílou kávu s chlebem, kdo školy dostali dva krajíce chleba se sádĺem, nebo peníze na 5 rohlíků a kdo měl žízeň, napil se ve škole vody z vodovodu, který byl na záchodě. Zdraví mi zatím slouží, k doktorovi jdu, když potřebuji na dva roky prodloužit řidičákl!

Nejhorší je smrt z vyděšení a na tom je založená celá reklama! R^R^

0 0
možnosti
A

Alfie

19. 7. 2011 9:17
Re: Plný souhlas.......

Jo, já taky chodila ve škole pít na záchod z vodovodu, odmalička jsem potřebovala dost pít (vodu :-) a nehodlala jsem to potlačovat. Ale spolužačky se mi za to dílem vysmívaly, dílem říkali, že jsem čuně, když piju na záchodě - byť na té umývárkové části. Ony to přece vydržely celý den, že... a za dvacet let se divily, když jim doktor na ty časté migrény doporučil nosit sebou láhev vody a pravidelně upíjet, protože jedna káva ráno a čaj večer opravdu tělu nestačí..

0 0
možnosti
FS

aroneček

19. 7. 2011 8:50
Autor má pravdu.

Pít mám ehdy,když mám žízenˇa i když to teď vyzní podivně,tak zvíře pije tehdy když má žízeň,tedy pokud má co.

0 0
možnosti

ursula

19. 7. 2011 9:47
Re: Autor má pravdu.

Myslím,že nemáte tak docela pravdu.Staří lidé většinou nemají pocit žízně.Moje maminka celý život trpěla migrénama a pila akorát kafe.Přinutila jsem ji v pozdějším věku pít a bolesti hlavy už nebyly tak časté.Každý jsme jiný,ale i já občas zapomínám pít a pak je mi blbě.

0 0
možnosti
PH

hekp

19. 7. 2011 8:42
pitnej režim

Mno, vono když se pohybujete v teplém prostředí, tak není od věci dodržovat pitný režim. Lemtat pravidelně každou hodinu i když není chuť, páč až chuť je, tak bejvá většinou pozdě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...