Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IB

isabell

13. 8. 2010 16:36
...

Pokud chcete nakupovat na trzích a v malých obchůdcích, tak místo směny, nebo hledání trhovce, co vezme kartu, si ještě doma zjistěte, kde je v místě vašeho pobytu bankomat vaší banky- výběr nula (alespoň ten první v měsíci má snad každá banka zadarmo), kurz nejlepší možný.

 Pokud chcete šetřit na jídle a pití, nakupujte v běžných obchodech a supermarketech, koukejte, co kupují místní, (colu i fantu mají jen pod jinými názvy a kupodivu chutnají skoro stejně), pokud si chcete dovolenou trochu užít a budete chodit do restaurací, pak také choďte tam, co místní- nehleďte na nažehlené ubrusy pro turisty a budete jen příjemně překvapeni...

0 0
možnosti
IB

isabell

13. 8. 2010 16:38
Re: ...

PS: odkud se vzal blud, že jsou Chorvati, zvlášť ti ve službách, nepříjemní na Čechy nevím a nechápu, možná od lidí co mají za sebou jednu, max. dvě dovolený na jeden týden. Jezdím do Splitu a Trogiru už 25 let, i v zimě a nepoznala sem vysloveně arogantního člověka- alespoň, co se služeb týká.

 Možná jen pár svérázných starých rybářů, kteří ale nadávají všem a na všechno, kterými když se nenecháte zastrašit, tak vám prodají čerstvé ryby i pod cenou, jen když si s nima poklábosíte jejich "stylem" ;-)

0 0
možnosti
M

mildaf

12. 8. 2010 20:47
Pívo

Hm, to pívo za deset je tak trochu pohádka,nebo  v plechovce v marketu..točený okolo patnácti  nejméně, u Trogiru i 18 kun.

Obecně bylo letos zase v Chorvatsku o trochu dráž než loni,jako každoročně. Ale nakonec,kde že se na této zeměkouli zlevńuje?Poradte:-).

0 0
možnosti
B

bullterrier.se.zase.usmiva

12. 8. 2010 11:27
Souhlasím s tou platbou kartou,

skutečně se dost ušetří, ale pivo v restauraci za 10 kun jsem tedy neviděl, spíše od 12 do 15. Co se týká focení pod vodou, mám stařičký IXUS V2 s pevným pouzdrem a mám nádherné fotky, takže bych pouzdro neodsuzoval. Samozřejmě nemyslím ty pytlíky, jak jsou teď v módě. Co jsem nepochopil, proč se dovolené v Chorvatsku říká levná dovolená, mě letos stála skoro 60 tisíc ;-D.

0 0
možnosti
BT

bedik

12. 8. 2010 8:13
a proto....

..že si nás Chorvati váží....jezdím do Itálie;-D

0 0
možnosti
C

certik_bertik

12. 8. 2010 8:01
to

by mě zajímalo odkdy si chorvaté čechů váží, ještě před půl rokem jsme byli paštikáři

0 0
možnosti
LN

Lukas1000

12. 8. 2010 9:06
Re: to

Oni si jich vazi, protoze tam byli s nemeckymi prateli ... tudiz chorvati byli uvedeni v omyl a mysleli si, ze obsluhuji nemce ... k cechum se chovaji porad stejne - naval kuny a tahni odkud jsi prisel. Stejna situace je i na slovensku.

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

12. 8. 2010 7:25
Další rady

V létě nejezděte na místa, kde je ještě větší vedro než v ČR. Místo čekání v zácpách přes půl Evropy se docela pomaloučku projděte k lesnímu rybníku. Dovolenou si šetřete na zimu. Potom před bílým trusem a věčnou tmou odleťte za sluníčkem a k teplému moři, kterého si budete vážit tím víc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...