Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Fischer je a byl mimo rámec možností - svých i obecných.

Dostal se naprosto nad rámec svých možností a schopností. To se slušností nemá vůbec nic společného. Když se někdo dá do spolku s člověkem typu Chrenek, tak jakápak slušnost v jednání? U těchto lidí je přece nutno očekávat cokoliv. Jenže to Fischer neumí, to se na statistice nemohl naučit.

Jan Fischer navíc není člověk tvůrčího, natož pak krizového, jednání. Nepochybuji, že je to schopný a výkonný úředník, což prokázal. Ano, je, ale nic víc. Proti němu byl snad lepší kandidát i Sobotka.

Koneckonců i to, v jaké situaci se Fischer ocitl, přesně dokumentuje jeho možnosti a schopnosti. Dopadlo to dobře: nepostoupil.

7 0
možnosti
MS

Stejně je to ironie. Statistik - a dojel na to, že přecenil předvolební průzkumy preferencí. :-)

3 0
možnosti
JJ

No... a neměl být náhodou princip a záměr  "transparentního účtu" spočívat v to, že kandidát a jeho tým utratí za kampaň jen peníze, které má na transparentním účtu a žádné jiné? ?

Naříklad ty, které vůbec nemá??

2 0
možnosti
Foto

To ale neznáte principy účetnictví. V jednoduchém to je tak, jak říkáte, pracuje se s reálnými penězi, s těmi, které do kasy přitekly a s těmi, které reálně odtekly.

Ale u podvojného musíte zanést do výnosů každou fakturu, kterou vystavíte bez ohledu na to, zda kdy byla zaplacena. Můžete tak být papírově v zisku a ve skutečnosti nemít ani korunu.

A takto, papírově, byl v plusu i Fischerův tým. Jen místo faktur to byly jakési "dohody".

0 0
možnosti
Foto

1. Myslím, že neúspěšný kandidát se jmenoval Jan Fischer. Je elementární zdvořilost nekomolit jména.

2. Jan Fischer býval dle mého celkem spokojeným úředníkem statistického úřadu, díky své ohebnosti před listopadem se dostal výše, než by možná stačil bez stranické knížky. Jeho největší tragédií bylo jeho jmenování ministerským předsedou po pádu Topolánka. Dle hesla "komu dal Bůh úřad, dal mu i rozum", pak usoudil, že má na víc a dal se zlákat vidinou nejvyšší státní funkce. Tomáš Chrenek - člověk, který v tom "umí chodit" si na něj vsadil stejně, jako sázíme na koně či chrty, nikoli s vidinou, že Jan Fischer je dobrý člověk a výborný kandidát, ale s vidinou dalších dobrých kontaktů /třeba s Grossem mu to celkem vyšlo/. To, že se Jan Fischer nechal zkorumpovat ještě před volbami tímto člověkem svědčí o tom, co jsem napsal ve 4. řádku 2. odstavce mého příspěvku. To, že teď musí splatit ďáblův úradek, by mělo být mementem pro další podobné Jany Fischery.

6 0
možnosti
KN

Pan Fišer slušnost doma nechal již dávno.

To mu radit nemusíme.

3 2
možnosti
PW

Tak jsem si říkal, že mít škodolibou radost s problémů druhých má tradičně pouze Polanecký, ale jak vidím, bloger Baloun se k němu s radostí přidal. Bolševika poznáš, že se náramně stará o cizí peníze, které mu nepatří a nikdy je neuvídí. :-)

1 2
možnosti
Foto

Souhlasím s pane Pivarníkem, ale rád bych, aby se autor i ostatní zdrželi napadání vítěze voleb, aniž by měli v rukou pádné důkazy. Pokud napíši, že Zemanův tým obešel pravidla - a je pravdou, že u nás je možné všechno - pak bych také měl být schopen říci jak, o kolik peněz a doložit to alespoň nějakým důkazem. 

Abych zabrousil do slovenčiny, kterou psát neumím, to je pouhé "ohováránie" neboli pomluvy se zlým úmyslem.

2 5
možnosti
JP

Souhlasím, pouze slovo "slušnost"  bych nahradil souslovím "blbost a naivita"

1 2
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...