Odpověď slečně Ratajkowski – proč se na ženy pohlíží jinak než na muže.

Jak a proč rozdílně vnímat, když je odhalená Madonna nebo Mick Jagger je prostinké a je s podivem, že právě mnohá modelka nechápe základní rozdíl. 

Cituji z článku: „Třiasedmdesátiletý Mick Jagger stále nosí rozepnutou košili a ukazuje svůj hrudník. Všichni to berou tak, že to k němu patří a je to přece rocker a je to součást jeho image a kapely. Když si ale osmapadesátiletá Madonna na sebe vezme oblečení, ve kterém ukazuje větší část svého těla, hned je na ni pohlíženo jako na zoufalku. Ale přitom je to také součástí její image. Je to nespravedlivé,“ sdělila Emily, které se zkrátka nelíbí, že muži jsou za frajery a ženy za ubohé a zoufalé.“

Milá slečno, první otázka, co navede k odpovědi je kolik plastik má Madonna a kolik Mick Jagger? Vylepšení  těla jistě vede k většímu sebevědomí u obou pohlaví, ale v tomhle případě – případě „být za každou cenu mladší a hezčí“ se těžko ubránit jinému dojmu než že jde o nějakou formu zoufalství.

Mick Jagger vypadá prostě tak, jak ve skutečnosti od přírody a stavu své zchátralosti vypadá. Mnohá žena se to snaží zachránit plastikami, make-upem, oblečením, parukami… A když se večer odmaskuje, vypadá asi jako Mick Jagger. Mick Jagger se klidně večer svlékne a pořád vypadá jako Mick Jagger. Nemá přešitou půl těla, prodloužený penis, není po liposukci, a pokud se výstředně oblékne – je to stále on. Když ho potkáte na ulici ráno nebo večer v civilu, poznáte ho. U Madonny už to bude velmi jiné a možná že ani nepostřehnete, že jste potkali Madonnu – pokud by se Vám to poštěstilo.

I přibývající léta mohou být v ženském provedení velmi svůdná. Pár takových je i v Česku a občas neváhají tyhle opravdu už ne středoškolačky ukázat, že to jde.  A v tomhle případě se jistě nikdo nebude sexisticky vyjadřovat na jejich adresu.

Zkrátka je to o tom, zda stárnout s elegancí a přirozeným sexappealem nebo (ne)stárnout za pomoci vědy, medicíny a techniky, což nemusí vždy přinést obdiv a uznání.

Když se vrátím oběma protagonistům – jde o charisma ošklivého chlapa, cos i je vědom svého věku versus plastika a jiné umění kdysi sexy ženy, co si nechce připustit věk. A to je celé vysvětlení.  

P.S. I šedesátka a výš nemusí být věkem, kdy se dá vypadat hezky a přitažlivě a nebýt parodie na ztracené mládí a krásu. Ovšem ne každá žena to chápe.    

Zdroj: http://ona.idnes.cz/emily-ratajkowski-modelka-sexisticky-nazor-modeling-vyrok-rozhovor-12j-/spolecnost.aspx?c=A160907_153957_spolecnost_bib

 

Autor: Aleš Baloun | pátek 16.9.2016 18:30 | karma článku: 27,17 | přečteno: 1045x