Nevíte, kde je Rómská republika?

Rómistán či Rómská lidově socialistická republika nebo Spojené Rómské Království… nic takového nikde neexistuje. Kde se tedy bere „rómská národnost“?

Cituji z článku na serveru Idnes.cz o události v Bratislavě: „Slovenský deník Nový čas napsal, že útočník byl bezdomovec romské národnosti“.

Každý národ má svůj stát, své hlavní představitele, vládu a nějakou zemi, kde oficiálně žije. Bez toho není nic, podle čeho by mohlo být možné uvést, že se jedná o národ. Když není národ – nemůže tedy být národnost.

Může být pouze etnikum. I výhradně náboženství vyznávající mají svou zemi, svůj stát. Někdy se o něj celá staletí perou s někým jiným. Bojují za to, aby mohli mít svou zemi, svou vládu svoje hospodářství…

Tohle ale Rómové nechtějí. Nechtějí svou zemi, svou vládu svoje hospodářství a už vůbec o to nehodlají bojovat. Nejblíže mají ke kukačkám, která kladou svoje vajíčka do cizích hnízd, aby pak žili na cizí účet. S množstvím stoupají i nároky…

Nikdy nikdo neviděl a neslyšel, že by zástupci tohoto etnika šli v demonstraci za získání svobody, území, vybudování svého státu nebo pouze jimi řízeného, spravovaného a rozvíjeného území, kde budou nezávisle hospodařit, budovat, pracovat a ctít svoje zákony...

Co tedy chtějí a nechtějí? Rozhodně nechtějí pracovat a respektovat zákony zemí, kde právě jsou. Nechtějí rasismus vůči nim a nechtějí žít v bídě. Chtějí jen, aby je společnost tolerovala, živila, podporovala jejich styl života a kulturu, kdekoliv na světě, kde si zamanou být. Proto klidně přijmou národnost podle toho, kde se narodili.

P.S. Jestli chtějí mít v dokladech uvedeno, že jsou rómské národnosti, pak všude na světě jsou a budou jen snadněji deportovatelní cizinci.

Autor: Aleš Baloun | úterý 31.8.2010 7:00 | karma článku: 37,71 | přečteno: 3065x