Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
I

IoannesBaptist

5. 8. 2011 14:05
Charitas

znamená "láska". Každému bychom měli věnovat takovou lásku, jakou potřebuje - ne jakou si zaslouží. Největší hříšník potřebuje největší lásku. Jen tak se dá přetrhnout ten řetěz nenávisti.

0 0
možnosti
L

lesicatko

5. 8. 2011 15:33
Re: Charitas

Nuž ako chcete, adoptujte zločincov, podĺa mňa sú ale deti prednejšie..Tie potrebujú najviac lásky, .Píšem o nepodmienenej laske, nie o vypočítavej, kde milujeme prteto, aby sme pretrhli reťaz nasilia. Došlo ?

0 0
možnosti
L

lesicatko

5. 8. 2011 9:50
Zaujímavý článok

Deti z detských domovou sú jednoznačne chyba spoločnosti , ktorá nezabezpečila výchovu v rodine  /akejkoľvek funkčnej/ ak už dieťa chce ochrańovať a brať z dysfunkčnej.Pretože tak cez citovú deprivaciu generuje  dalších potencialne nestabilných jednotlivcov , tí zlyhavajú v živote a z veľkej časti sú znova problémom spoločnosti.. Vytvára sa tak bludný kruh - ten treba preťať.Systémovým riešením, nie charitou.tam sa zdá, že je riešenie.

Detto odkladanie detí ako výhodný postup pri nezopdovedných rodičoch treba preťať, tam je to už ale horšie, pretože systém ĺudských prav v EU je nastavený tak, že umožňuje komukoĺvek mať deti aj keď sa o nich nemože/nechce postarať Ako čiastkové riešenie je zrejme možné len vytvaranie ekonomických a moralnych barier aby sa nezneužívalo  takémuto jednanie..čo je veĺmi sporné, tie babyboxy v zahraničí v niektorých krajinach nezatvorili len tak, ani nie kvoli debilne vykonštruovanému pravu na identitu dieťaťa, ako to predviedla OSN.Díky za postrehy v článku

0 0
možnosti
H

hanick

5. 8. 2011 7:43
Milodary ještě nic nevyřešily

i když občas na něco přispěji. Zásadně však odmítám přispívat na dropcentra, léčení drogově závislých a začleňování delikventů do společnosti. 

U vchodů  obchodních domů jsou postaveny sošky pejsků a medvídků s pokladnami s prosbou o příspěvek. Nikdo netuší, kam se ty mince a bankovky  pak sesypou. Dám vnukovi pětikačku, aby si tam hodil, ale význam mi uniká.

"Nepotřebujeme milodary, potřebujeme fungující systém!"

Nějak se, totiž začíná rozmáhat pravidlo, že daněmi odíraný občan by měl ze svých prostředků ještě přispívat na něco, co má v plné kompetenci stát. A tak vhazujeme dvacetikoruny do kasiček. Mám na to jiný názor. Pomohu konkrétnímu potřebnému člověku, chci vidět výsledek své pomoci, budu podporovat dítě v  rozvojové zemi, aby mohlo chodit do školy. Ale potulné kasičky budu míjet bez povšimnutí.

0 0
možnosti
S

sampis

5. 8. 2011 7:39
Ale jo, dyť od toho je to charita,

že přispěje kdo chce a na projekty, které se mu líbí. Potřebu vysvětlovat to mají jen ti, co si charitou kupují svědomí a neví, jestli si ho už koupili dost.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...