Německo po Werichovsku: „ Ne každý cizinec je našinec!“?

Německo nám vyhrožuje sankcemi za to, že u nás uprchlíci nechtějí být? Konec EU může být rychlejší a dříve, než by kdokoliv čekal.

Přímé napadnutí zákonů a zájmů suverénních státu Unie za vlastní nezvládnutou politiku v podání Německa už je realitou.

Kdyby někdo v některém členském státě EU dnes vyhlásil referendum o vystoupení z EU, asi by mělo šanci na velký úspěch.  EU selhala především pro přístup a postup Německa. To v uprchlické krizi vidělo možnost omlazení práceschopného obyvatelstva Německa. Stačilo by mu pár set tisích takových „šikovných a pracovitých“ uprchlíků, kteří z vděku ke svému zachránci – Německu – mu budou užiteční. V naivitě, že se přizpůsobí a začnou žít život novodobých Němců, je pozvalo, veřejně a veřejným slibem se o ně postarat, do své země. Jenže se to maličko zvrtlo… A co s tím nyní udělat?

Všichni chtějí do toho bohatého a hodného Německa. Sice mnozí nevědí, kde Německo je a jak se tam žije, ale to není podstatné. Pohádka zní lákavě a díky internetu a mobilním telefonům se rychle pozvání rozšířilo po světě.  Stejně tak naivně Německo očekávalo ty, kteří utíkají, aby si zachránili svůj život. A zatím je to jinak. Nelibě to začínají nést všichni. Německo, uprchlíci i členské státy EU.

Představte si, že pozvete celé příbuzenstvo na oslavu svého bohatství a velikášství a zjistíte, že přijíždí i příbuzní příbuzných, kteří jsou a i nejsou příbuznými těch, co jsou Vaši přímí i nepřímí příbuzní. No ale co teď? Tak obejdete sousedy a nařídíte jim, že se o nějaké ty „pozvané“ budou muset postarat, nebo jim budete působit nějaké nepříjemnosti. Co z toho vznikne? Sousedi s Vámi přestanou kamarádit a nikoho u sebe neubytují, natož aby ho živili a ctili jeho zvyky a tradice. Začnete se stavbou plotu, přidáte ostnatý drát a kamery, najmete ostrahu a přestanete se kamarádit…

Jestliže jako suverénní a svrchovaný stát máme nějaké své zákony a EU, zastoupená Německem je nám bude napadat a vyhrožovat sankcemi za něco, co ČR a další státy nezavinily, skončí kamarádství rozpadem.

Vznikne vzpoura členských státu vůči Německu. Ochrana státních hranic, zákonů a obyvatelstva je prvořadým úkolem každé vlády. Dodržování pravidel ochrany hranic je i prioritou EU. Maďaři byli první, kdo začal jednat. Úředníci v Bruselu a němečtí lídři – Merkelová a spol – najednou zavádí kontroly na hranicích a brání se přílivu těch, co jsou jen ekonomickými uprchlíky.  Nemůžete pozvat všechny a pak je selektovat. To nikdo emigrantům nevysvětlil. Stačí zahodit doklady a tvrdit, že jsem ze země, kde se bojuje. A když tohle zaklínadlo přestane fungovat, dojde na výhrůžky a násilí. „Vždyť jste nás pozvali a teď nás nechcete a vyháníte nás? Tak to tedy ne, my Vám ještě ukážeme.“  Takto budou emigranti vystupovat už brzy.

Německo se patrně zhlédlo ve Werichových „Třech veteránech“ , kde cizinci byli nejprve „našinci“ a když se znelíbili, už našinci nebyli. Holemi se dá zdravit ale i hrozit. Německo holí zdraví příchozí uprchlíky a mává jim v ústrety. O pár dní později mění „mávání“ na „hrození“. Všem, co nechce a co nechtějí ty, co nechce.

Jak se do lesa zavolá, tak se z lesa ozývá. Že nebudou dotace z EU? No a co když do EU pokladny nebudeme posílat příspěvky? Postavit kontroly v schengenském prostoru může kterýkoliv stát, který se cítí být ohrožený. Maďaři a další už ohroženi jsou a staví ploty. Věřím, že u nás to dopadne stejně. Zavedeme hraniční kontroly, pohraniční stráž a budeme si svou zemi hlídat sami. Zkušeností máme dost. Je to tentokrát nebude hlídání kvůli úprku našich ven ale cizinců k nám.

P.S. A zase bude přehled o tom, kdo se kde pohybuje a bezpečnost státu, potažmo obyvatel se zvýší. Komu to vadí? Mě rozhodně ne.    

Autor: Aleš Baloun | čtvrtek 17.9.2015 8:30 | karma článku: 41,42 | přečteno: 2925x