Nemám strach! Prostě – nemám...

Že se nedožiju důchodu. Že budu mít nouzi. Že nebude, kdo by mě léčil. Že se krize vrátí…

Nemám strach o svoje finance. Taky se nebojím globálního oteplení. Ani z invaze mimozemšťanů strach nemám. Strachovat se o takřka cokoliv je zbytečné. Nemám strach, že zestárnu, že ztloustnu nebo zhubnu, že budu uhoněný z práce nebo nezaměstnaný.

Nemám strach z exodu doktorů. Ani z toho, že děti se ve škole nic nenaučí. Nemám strach z ekologických katastrof. Strach z vyhynutí některých živočišných či rostlinných druhů taky nemám. A už vůbec slovo strach nespojuji s kvalitou silnic, vody, ovzduší… Konfliktů politických, pracovních, soukromých… Inflaci se jen směju. Stejně tak se nestrachuju o výšku daní.

Že mě někdo zabije nebo že zabiju já někoho – nemám strach. Nestrachuju se z toho, že mě někdo něco ukradne. Auto, peníze… Nepoznám v budoucnu strach z ničeho, co mě napadá. Budoucnost vidím bez strachu. V krásných barvách. Jásavých, zářivých. Všechno bude fajn.

Jak to, že z ničeho, co jsem uvedl, nemám strach? Jestli nejsem magor nebo duševně chorý? Ne, nejsem. A nemám strach, že bych někdy magorem nebo duševně chorým byl.

Že snad musím brát drogy? Že jinak to není možné, abych se nebál alespoň něčeho? No, máte pravdu… Bojím se, že bychom takoví v budoucnu mohli být všichni nebo alespoň hodně z nás. Kdy? No až začnu drogy brát doopravdy. Aź budu „vysmátý“. Až povolí legálně marihuanu. Až budu brát, bude mi to jedno.

Že chcete taky žít bez strachu? Tak se přidejte k těm, co chtějí legalizovat nějakou tu drogu a začnete jí brát. Co se Vám může stát? NIC. Maximálně drogu dostanete zadarmo. V nějakém centru…

P.S. A nemusíte se bát, dostane se na každého…. Náááádhera, ne?!

Autor: Aleš Baloun | pondělí 31.1.2011 7:30 | karma článku: 13,52 | přečteno: 935x