Nedrážděte Zemana svým nesouhlasem! Je to trestné.

Pískat na prezidenta je trestné? Svoboda projevu nesouhlasu se bude opět trestat. Pokud jste viděli, jak pískající cyklista v Brně byl odvlečen policií za pískání při projevu prezidenta Zemana, tak vězte, že to je začátek.  

Ono to začalo už v Pardubicích při prezidentském turné za občany. Studenti měli jasně definováno, co je zakázané a to včetně trestu vyloučením nebo jiným kázeňským postihem. Prostě pan prezident si takové urážlivé chování nezaslouží. Je přece hlava státu…

Že prezident uráží občany tohoto státu ale trestné není. Že z lidí dělá stupidní ovce, což nahlas a zřetelně říká na veřejnosti je v pořádku. Že si lidí neváží, je možná jeho osobní problém. Mám ten samý. Nevážím si ho jako občana a natož jako prezidenta.  Pokud si svůj kult osobnosti, který tu razil už Václav Klaus, hodlá budovat tímto způsobem, pak se nemůže divit všem vtipům a posměškům, komentářům a projevům, na jeho osobu namířeným.

Komentovat situaci slovy: „Už pískat nemusíte, už jsem prezidentem“  jen dokazuje, kým opravdu je. „Asistence policie při likvidaci nepohodlné osoby, které pískáním rušila projev státníka“ znamená jen to, že je tu návrat starých časů. Těch, které voliči Zemana rozhodně nechtěli a nechtějí je ani ostatní spoluobčané. Doufám, že video z Brna zaznamenaly i cizí média a patřičně ho okomentují v zahraničních televizích a tisku.

Běsnící dav důchodců, z nichž někteří muže fyzicky napadli, byl nejspíš v právu. No ono kdo by si zahrával se skupinou obyvatel, jejíž počet stále roste? Děti volit nemohou ale důchodci ano.

S podivem jsem zjistil, že situace je asi opravdu vážná, protože se nikde o incidentu dlouhou dobu nepsalo a nemluvilo. Možná se čekalo na pokyn z hradu... Snad onen pískající cyklista už není v policejní cele předběžného zadržení nebo dokonce nějakém gulagu. Jejich vznik na sebe asi nedá dlouho čekat.  

P.S. No vida, jen jsem článek uložil, nové informace říkají, že muž byl "šílený" a výslech trval 7 hodin. Pokuta bude asi 7.000 Kč... Tak mě napadá, jací byli havíři, když demolovali budovu OKD.

Autor: Aleš Baloun | čtvrtek 26.9.2013 18:00 | karma článku: 24,49 | přečteno: 879x