Najdi si důvod a můžeš jít do ulic rabovat, zapalovat, ničit… Prostě pobavit se s přáteli.

Vraždou frustrovaní Američané rabují v Beverly Hills obchody s luxusním zbožím… Opravdu následek frustrace? Krása demokracie „Made in USA“…

Pokaždé, když ke mně dojdou podobné informace o tom, že někde nějaká demonstrace za nějaká práva nebo na protest proti něčemu, co se někomu stalo nebo se to jen nelíbí, se zvrhla v rozbíjení a ničení, rabování a zapalování cizího majetku, jsem rád, že u nás a v našem nejbližším okolí se nic takového nestalo a doufám, že ani nestane.

Představte si, že Vám někdo ve jménu „svobody a práva“ přijde vyrabovat dům, zapálit auto nebo zničit váš obchod. Roky práce a úsilí jsou díky nějakému „uraženému a frustrovanému“ demonstrantovi pryč. A pokud nejste majiteli skvělé pojistky, která Vám vše nahradí, stanete se taky frustrovaným občanem a budete si chtít vybít zlost někde jinde, aby i jiný pocítil vaši frustraci, pramenící z frustrace někoho jiného, komu – dost možná – se jen zachtělo si povyrazit, když už je ta příležitost…  

A tak v úplně jiné části země se pár jedinců rozhodně že jsou frustrovaní a jdou protestovat. Toho využijí extrémisté, co na sebe vezmou úkol vůdců demonstrantů. Basebalové pálky do rukou a jde se. A ejhle - obchod s „jablíčkovými“ produkty… Chce někdo nový mobil nebo notebook? Vždycky se někdo najde… A hele, obchod se značkovým oblečením nebo elektronikou… Pár úderů do skla a sámoška je OPEN. Dav skanduje a jásá: „To jsme to těm „samicím divokých vepřů“ nandali! 

Není to tak dávno, co se podobně chovali „Žluté vesty“ ve Francii. I Německo má svoje „demonstranty“. Naposledy to bylo v Chemnitz. Vždy stačí jeden incident ve vypjaté situaci a zábava i bez pití známého nápoje z pomerančů se rozjíždí. Jediní, kdo tím nakonec utrpí, jsou ti, co nějak stáli demonstrantům v cestě nebo byli na trase cesty demonstrantů.

Vždy to, co na začátku bylo nenásilným protestem demonstrujících proti něčemu nebo někomu, se pokaždé zvrtne v takovouto „zábavu“ těch, co jsou znudění. Těch, co jsou „chudí“ a „nechudí“ jim vadí. Těch, co takové vzrušení potřebují pro vlastní uspokojení a zábavu. O nic jiného totiž ani nejde.

A že proti demonstrantům a rabujícím policie silněji nezasáhne? Že nenasadí armádu pro obnovení klidu a pořádku? To je právě ta demokracie, která si bere příklad z Bible. „Ty po mě kamenem a já po tobě chlebem…“ Nebo spíš „Násilí plodí jen další násilí…“. Tady ale je to pravděpodobně i o tom, že „Z cizího krev neteče“.

Jsem sice ateista, ale díky bohu za českou mentalitu jako takovou. I když někdy to také přeháníme – ale opačně, to když propustí z vězení nebo léčení vraha či devianta, co jde hned do “akce“.

P.S. A proč policie tak brutálně zasáhla, když šlo „jen o zákony porušujícího“ občana USA a neudělala jen „ty-ty-ty, zlobivý kluku?“   

Autor: Aleš Baloun | úterý 2.6.2020 20:01 | karma článku: 39,84 | přečteno: 1942x