Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Panove diskutujici,

jedna MILIARDA v Evrope = jednomu BILLIONU v USA !!!!!!!!!!

0 0
možnosti
PN

No, hezký článek i diskuse. Takže se přidám.

Za prvé - žádné peníze ušetřené nemáte. To, o čem mluvíte jako o penězích jsou takzvané "fiat money", tedy zcela volně emitované bankovky bez reálné hodnoty. Peníze jsou ty stříbrné a zlaté mince. Ty totiž nelze znehodnotit jediným vládním rozhodnutím, pamětníci měnové reformy by mohli vyprávět.

Události před pár lety na Kypru a v současnosti v Řecku by mohli podrýt důvěru k bankám a lidé v statisticky významném množství by mohli dostat stejný nápad jako tady prezentujete - vybrat si ty svoje potištěné papírky a platit v obchodě hotově. Takže to by samozřejmě nešlo a proto se připravují napříč Evropou zákony o zákazu hotovostních plateb. Ono to nebude najednou, že od zítřka vám řeknou, že hotovost neexistuje, ale smyčka se bude utahovat. Po revoluci jste mohli hotovostí zaplatit cokoli, pak to bylo omezeno tuším (jsem líný to přesně vyhledat) na čtvrt milionu a pokračuje to. Lidé neprostestují, pro většinu z nich je čtvrt milionu v hotovosti spousta peněz. Jenomže u některých států "vyspělé západní Evropy" je to už dnes 100 E (slovy tisíc Euro) a pokračuje to. Za chvíli bude maximum co budete podle zákona smět zaplatit v hotovosti jedna pizza a jedna zmrzlina a bankomat vám nevydá víc než pětistovku denně. Samozřejmě v rámci skvělého boje proti korupci, praní špinavých peněz, financováni terorizmu. Ale výsledkem bude, že budete muset používat banky ať se vám to líbí či nikoli. Inšalláh.

0 0
možnosti
FS

Pane Baloune, váš článek jsou takové hospodské řeči, asi nevíte, jak banka funguje a o čem je. Za prvé vámi uvedené vklady 2 mld. jsou tak uložené peníze v jedné malé kampeličce (např. ta zkrachovalá ostravská se soudila se zákazníky asi o 12 mld.).  Za druhé základní funkcí banky je zprostředkovávání plateb a průběžného financování podniků a podnikatelů,mají rády velké hráče v obchodě a průmyslu - a ne nějaké úložky drobných střadatelů. Totéž dělají i drobným klientům, ale zde jsou výnosnější půjčky a hypotéky. Samozřejmě nepohrdnou v dnešní konkurenční době i vklady či platbami velkého množství drobných střadatelů ( jsou takové "stabilnější"), ale je s tím hodně práce, je na to třeba hodně personálu - jejich podíl na výsledcích komerčních bank je však malý.  Za třetí: Vy máte pane Baloune jednu velkou výhodu (oproti podnikatelům s četnými operacemi) - můžete si své peníze nechat doma ve strožoku, platit hotově a "nekrmit" banku. To nemůže firma udělat, např. v Japonsku se běžně platí minusové úroky, velké firmy jsou rády, že je banka vezme k sobě (anebo si musí zakládat své se všemi riziky).

2 0
možnosti
JK

J54o28s53e44f 49K56l13a69t

19. 7. 2015 20:29

2 000 000 000 se mi nějak nezdají

0 0
možnosti

200 kč na každého ;-D

Ne, tohle bych mu nevyčítal (jako jedno z mála). Ten překladatelský oříšek, miliarda a bilion, je prostě matoucí a bez kontextu občas není možné poznat, kolik nul to číslo skutečně má mít.

0 0
možnosti
JF

To podstatné jste nenapsal. Banky své klienty nepotřebují. Od té doby co vytvářejí peníze z ničeho je klient obtížný hmyz. Když mohou vytvářet peníze z ničeho, nepotřebují peníze klientů, potřebují klienty - dlužníky. Když mám něčeho neomezeně, vydělám nekonečné peníze pokud budu mít nekonečný počet klientů - dlužníků. Banky spravují účty klientů, aby byla zajištěna globální kontrola kapitálu - to je vše.

0 0
možnosti
Foto

peníze vyrábějí z ničeho, nevěřím že takovou blbost může někdo myslet vážně

0 0
možnosti
Foto

článek jsem nečetl, myslím, že to ani není třeba, je totiž naprosto zjevné z nadpisu, že autor neví, co je to banka a k čemu slouží, předpokládám, že má pocit, že by měla sloužit k jeho užitku a protože tak podle něj nečiní, vytrestá ji tím, že jí nesvěří peníze, jenže banka je obchod s penězma, pekařství je obchod s pečivem, prodejna aut obchoduje s auty, masna s masem a uzeninami a konečně banka obchoduje s penězi, nikdo z nich to nedělá pro blaho autora, komerční banky mají téměř neomezený přístup k penězům, takže je určitě autorův bojkot mrzet nebude, nejsou na jeho peníze zvědaví a je jen na něm, jak s nimi naloží

2 0
možnosti
PF

Pane autore, kde jste přišel k informaci že:

"V bankách jsou skoro 2 miliardy od střadatelů, které nevydělávají"?

Jste si tou cifrou jistý?

·

V roce 2012 vyšel článek kde se píše:

"Češi mají v bankách uloženo přes tři biliony korun"

a pochybuji že celková suma se nějak podstatně změnila.

zdroj článku:

http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/ceska-ekonomika/cesi-maji-v-bankach-ulozeno-pres-tri-biliony-korun/r~i:article:764534/

0 0
možnosti
Foto

třeba myslí, že ty ostatní vydělávají, ale spíš to vypadá, že autor je celkově tak nějak mimo, já to nečet, ale jestli má pocit, že lidi mají v bankách dvě miliardy, tak to jen potvrzuje, co jsem tušil

0 0
možnosti
JK

Tak to jistě. Vaše úspory jsou vaše. Vaše je též volba, jakou formu jejich uložení (příp. zhodnocení) zvolíte. Banka většinou slouží pouze ke spravování potřebné hotovosti. Jistě, máte možnost mít všechno ve strožoku a běhat s každou platbou na poštu. Což je ovšem nejdražší a časově nejnáročnější možnost. Jinak za vklady u bank tuším do 100 TKč ručí stát. Jsou pojištěné. O tyto peníze by jste neměl přijít. Opatrnost je samozřejmě na místě, domnívám se však, že nyní není sebemenší důvod k úvaze o nebezpečnosti vkladů u čs. bank. Jinak se do bank tedy obouváte hezky.:-) Věřím, že stejný závěr by jste udělal sám se sebou, po nějaké prodělečné investici a neobviňoval by jste v návalu vzteku stát a bankovní sektor, jak je to v našich krajích zvykem.:-) P.S.: za 80,- Kč/měsíc mě stojí za to, abych měl přístup k hotovosti i pojištění všude ve světě a nemusel nic řešit na přepážkách. Dnes jsem cestovní pojištění pro 3 lidi zajistil z mobilu během 5 minut a se slevou 15% za užití mobilní aplikace a bez poplatku. Za dobrou cenu.:-)

0 1
možnosti
MV

A proc mam vlastne vkladat penize do banky?Ano existuje zakon ,ktery rika ze plat,mzda musi prijit na ucet v bance.......uprimne receno ...stalo li by se cirou nahodou a ja mel byt bohaty....radeji penezy vycpu vsechny povlaky na polstare doma nez je dat do banky

1 0
možnosti
TK

Už neplatí: § 142 “Mzda nebo plat se vyplácí v pracovní době a na pracovišti, nebyla-li dohodnuta jiná doba a jiné místo výplaty.”?

Něco se změnilo? Můžete mi dát odkaz na ten zákon? Neznám žádný zákon, že by mzda musela chodit na účet.

1 0
možnosti

Deset důvodů, proč jsem mezi známými znám pro nedostatek ekonomického vzdělání.

1) Banka obvykle nefunguje na spekulacích. Většinou, pomineme-li vyjímky typu obchodování na peněžním trhu, které musí obvykle zajímat vlastníky akcií, ale ne střadatele. Zrovna tak, pokud se banka dostane do problémů. Je to problém akcionářů, pojistného fondu a státu, který to obvykle jako ovce zacáluje. Ne střadatelů, kteří maximálně tak mohou ztratit možnost disponovat svými penězi na měsíc či dva. Nepříjemné, ale ne fatální.

2) Vy si můžete určit typ investice a její bezpečnost. Banka s Vašimi penězi nakládá na základě Vašich přání. A je to pod kontrolou. Neboť uveďte prosím příklady, kdy tomu tak není.

3) Ano, banky byly založeny za účelem zisku a lidé tam pracují proto, aby si vydělali. Překvapuje Vás na tom něco?

4) U každé investice jsou tři parametry - riziko, likvidita, zisk. U normálních investic platí, že čím lepší je jeden parametr, tím jsou horší jeden či dva zbylé. Pokud si někdo myslí, že bude mít likvidní investici s vysokým výnosem, ...

5) Při každé změně podmínek máte právo smlouvu vypovědět do 30 dní bez sankcí

Co se desátého bodu týče, na trhu máme obrovské množství bank. Vyberte si tu, která se Vám líbí. Jestliže nemáte nerealistické požadavky, určitě se pro Vás nějaká najde.

7 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...