Maličký soused z Asie bude ještě menší…

… aneb když Čech za peníze Asiatů uráží Čechy a především všechny rodáky!

„Koho chleba jíš, toho píseň zpívej“ nebo: „Za peníze prodám i svou babičku“. Je v tom rozdíl? Je, velký.

Nevadí mi srovnávání domácích výrobků s nějakou konkurencí. Nevadí mi pracovat pro cizí firmu. To už mi více mi vadí, že národnostně Čech za peníze asiatů haní Čechy. A co se mě bytostně dotýká, že uráží každého, kdo se v našem „městě automobilů“ narodil, žije tu a pracuje. Jistě asi už tušíte, o koho se jedná.

Když pominu historii obou automobilových značek a souboje, který jedna z nich vyvolává téměř permanentně, domnívajíc se, že je něco víc, pak nemůžu pominout jednu skutečnost. I kdyby ta tvrzení o kvalitě a nádheře byla založena na špetce pravdy, poslední verze reklamy uráží na cti každého občana města Mladá Boleslav. Tvrdit drze, že je to maličký soused a ještě ho tak znázornit v reklamě už hraničí s utrháním na cti.

„Pro hlupáka každý hloupý“, říkal Tom Hanks coby Forrest Gump a tady to platí dvojnásob. Protože rodáky z Mladé Boleslavi uráží osoba, která má české občanství jen proto, že mu jeho asijský zaměstnavatel za to platí. Jak by se onen asijský výrobce postavil k situaci, kdy by nějaká cizí firma v jeho zemi působící urážela stejnou reklamou obyvatele, žijící ve městě, kde se vyrábí – v domácím podniku – podobný výrobek. Jak by se tvářili asiaté na to, že by asiat za české peníze urážel a zesměšňoval asiaty z onoho státu, obyvatele konkrétního města? Malinkatí asiaté by byli v reklamě menší a ještě menší…   

 Ale vrátím se k tomu, co mě bytostně uráží. Jsem z Mladé Boleslavi a ani v reklamě nenechám se urážet někým, kdo je tak ubohý, že tvrdí takové věci a nechává si za ty lži platit. To hodlám nahlas říct, až do našeho města zavítá show, kterou se maličká montovna z Moravy chystá atakovat každého rodáka našeho města.

P.S. Nemůžu si nějak vzpomenout, jak se říkávalo lidem, kteří za peníze cizinců šli proti lidem se stejným národnostním původem. Nevíte - nebyli to kolaboranti???   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Aleš Baloun | neděle 5.4.2015 18:30 | karma článku: 23,88 | přečteno: 1144x