Mafie to vyřídí... Nebudou dotace – nebude Dobeš.

O dotace nepřijdou školy a ti ostatní, kterým jsou určeny. Přijdou o ně především soukromé firmy, respektive pár mafiánů bude chudších, než plánovali.

A pouze to zlomí panu Dobešovi vaz. To, že ti, co s penězi už dopředu počítali na tvorby webových stránek, reklamy, organizačních analýz, průzkumu prostředí… a najednou NIC nedostanou, ačkoliv „to Dobeš měl zařídit“, bude pravým důvodem jeho možného odvolání, které on sám avizuje jako rezignaci následkem nesplnění úkolu.

Co si na něm vezmou ti, kteří je nedostali ani minule? Možná ani nevědí, že z toho velkého balíku nic nedostanou, protože o balíku nemají potuchy. Anebo jsou už dopředu smířeni s tím, že na ně nevybude – jako obvykle.

Politické zadání „zařídit, aby přitekly peníze z EU do školství“ byla jen naivní idea, že do školství něco kaček pro jeho zlepšení dojde. Nedivím se úředníkům EU, že přiškrtili  kohoutek. Divím se protikorupční vládě, která posvětila nárokování takových dotací soukromých osob a firem. Že ji nezajímalo, na co a komu ty peníze jsou určeny a jen věřila, že všechno je v pořádku.

Na místě úředníků EU bych nařídil audit všech prostředků z fondů EU, který by provedla agentura, vybraná Bruselem. To aby to nekontrolovala zkorumpovaná domácí komise. A do doby vyřešení bych vystavil stopku všem dotacím, které nebudou evidentně v pořádku.

A co s ministrem školství? Ten bude mít velký problém s těmi, kterým dotace podle původního scénáře nedorazily.

P.S.  Když mafii sáhnete na příjmy, můžete se stát skutečným opěrným pilířem. Třeba nového mostu na dálnici.

Autor: Aleš Baloun | středa 1.2.2012 7:30 | karma článku: 21,02 | přečteno: 904x