Lék na Podojné účetnictví?

Mám vzít - Vzal… Pár písmenek a úúúúplně jiný význam. Pár nul za číslem a úúúúplně jiný trest. Spíš odměna.

AB a MS

Jste obyčejný občan. Přivlastníte si pár korun (i cizím zaviněním) a máte na krku trest v podobě několika let natvrdo. Stačí, když Vás někdo - kdokoliv - udá. Jediný člověk, i bez přímých důkazů.

A pak je tu poslanec, politik, mafián, co vědomě obral stát o miliony, či miliardy, všichni to ví, najdou se i ti, co na něj podají trestní oznámení a výsledek? Musí opustit svoje koryto. A dost. To je celý trest. Nebo spíš další odměna. Zcela veřejná. Dotyčný se v tichosti stáhne a může být v klidu. A v tom klidu si rozjede další lumpárnu. Peníze dělají peníze… Podojné účetnictví, kde pravidla sice nejsou napsaná, ale všichni je znají. Podojit a nenechat se chytit. A když už se nechat chytit, tak do toho někoho dalšího namočit.

„Ano, okradl jsem stát a občany, ale jsem si toho vědomý a odcházím z politiky.  Mimochodem – mám bezva plán, jak by sis taky přišel na slušné peníze. Ty zůstaneš nahoře a přihraješ mi kšef. Pojedeme půl na půl a kdyby Tě chytli, najdeme spolu někoho „od nás“, co je ještě u koryta a nabídneme mu stejný obchod… Trestu se netřeba bát. Kdyby se někdo náhodou přiznal a hrozilo by, že ho odsoudí, tak aby nestáhl nás sebou, budeme se od něj distancovat. Prostě jsme nevěděli, co dělá a my to dělali v dobrém úmyslu.“

To je princip, který je snad neprůstřelný a nenapadnutelný. A ani nějaká krize ekonomiky ho nemůže ovlivnit. Léčba existuje ale i proti té se politici vědomě pojistili. V demokratickém státě není možné jen tak někomu vzít jeho majetek. Nemáme ani trest nejvyšší. Nemáme ani dost věznic. Nemáme ani dost soudců. Zato máme dost „kamarádů“, děr v zákonech a šikovných právníků.

A oproti tomu dost občanů, kteří platí a mohou jen remcat. A protože je tu (naše) další krize, budou rádi, když jí přežijí. Není třeba se bát, že lidé vezmou vidle a kamení a přijdou na nás. Jsme na to připraveni. A my jsme připraveni jim pustit žilou ještě víc. Od toho máme to svoje podojné účetnictví.

P.S. A lék na něj je zakázaný a nedostupný.

Autor: Aleš Baloun | středa 30.11.2011 7:30 | karma článku: 22,08 | přečteno: 944x