Legalizujte prostituci. Korupce už zřejmě legální je.

Jaký je rozdíl mezi korupcí a prostitucí? „Zatočíme s korupcí a prostitucí“, slibují politici celá léta a výsledek. Korupci se daří stále lépe a prostituci s výjimkou údajného snížení cen vlivem krize se také daří.

Tvrdit, že je tu „boj“ s organizovaným, výnosným a běžným zločinem obou typů a že se daří bojovat dobře je opravdu úsměvná záležitost. Obojí jede ve velkém. A bez politických pravidel.

Začít si něco s opatřeními proti korupci nebo prostituci se nějak nedaří. Zejména asi proto, že každá lobby svoje zájmy hájí víc než silně. Nečasův a Johnův boj s korupcí nabral spíš opačný charakter. Tak, jako sluníčko vytáhlo prostitutky kolem E55 k silnici, vylézá jeden korupční skandál za druhým.

Volání po legalizaci prostituce má svoji obdobu i v korupci. Zákony „proti“ ne a ne prosadit… Spíš to vypadá, že je více a více důvodů, proč to neudělat, než proč to dotáhnout do konce. Politici najednou nacházejí víc a víc nedostatků v předkládaných návrzích, což vede k jejich odsouvání. A s každým dnem, kdy ještě boj s korupcí nezačal skutečně fungovat, se napakovává a úplatky rozdává – zejména ze státního – víc a víc lidí. A protože je to zatím bez trestů, je to vlastně legální.

Jediný rozdíl mezi korupcí a prostitucí je v tom, že prostitutka vydělává peníze svým funkčním tělem. V korupci jde sice také o funkci, ale ne těla. No a pak možná některá prostitutka to nedělá dobrovolně. Na rozdíl od korupce…

Když tedy legalizovat a mít pod kontrolou, tak oboje. Jak prostituci, tak korupci. A zdanění?

Prostitutka si všechno zaplatí tím, co si vydělá. Proč by si všechno včetně platu a jiných hmotných statků nemohl korupčník zaplatit taky „ze svého“? A to i daně, sociální i zdravotní pojištění…

P.S. S progresivním plněním. To by poslanci klidně a jistě rádi schválili… Napříč politickým spektrem a JEDNOHLASNĚ.

 

 

Autor: Aleš Baloun | středa 25.5.2011 7:30 | karma článku: 11,63 | přečteno: 804x