Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

pakoss

31. 8. 2011 18:01
No tak to snad ani nestojí za kometář......

Pletete jablka s hruškami.

Nevíte, jsa zřejmě ateistou, proč zde církev je a jaké má poslání.

Kdybyste si přečetl a pochopil alepoň evangelia, pak byste věděl.

A laciná argumentace pedofilními skandály, které se staly před desítkami let, a jsou účelově mainstreamovými medii jako "seznační odhalení" vytahována v nynější době, v "okurkové sezóně".....

Kdybyste byl moudrý, pak byste nepsal takové snůšky nesmyslů. Nic podstatného o církvi nevíte, to je zjevné, jen kydáte hnůj. Ale milý pane, vy jste tady na zemi pár desetiletí a církev působí 2000 let.  Co jeden pisálek jako vy se svými demagogickými nesmysly změní? Nic. Církev zde bude dálší staletí. A vy......?

1 0
možnosti
KB

Kolokol

24. 8. 2011 10:59
Co to je křesťanská církev?

Alespoň se naučte rozlišovat význam slov. Křesťané jsou katolíci, pravoslavní, protestanti .... atd. atd.

1 0
možnosti
OK

iacobau

24. 8. 2011 10:24
Co je pravda?

Váš obraz církve je pochopitelný, byť hodně vzdálený od reality. Nikdy v životě jsem se v církvi sám nesetkal s jakýmkoli sexuálním zneužíváním, ani neznám nikoho jiného, kdo by s tím přišel do styku (přestože věřících znám opravdu spoustu). Tím samozřejmě nechci říct, že tyto případy neexistují a nejsou špatné. Naopak, je to velké zlo, stejně jako zneužívání dětí v rodině (daleko nejčastější), nebo ve školách, na táborech apod (mimo církev).

Podobně je to s majetkem. Proč chce církev majetek? Vždyť už ho má, a to nemalý. Většina kostelů jsou památky a jejich cena je obrovská. Jenže jak se o tento majetek starat, když nejsou peníze. Znám řadu případů, kdy na opravu kostela v havarijním stavu vybrali čeští věřící víc, než dal stát, ale protože to bylo pořád málo, pomohli věřící z Německa. Přitom dříve náklady na opravy a provoz platil patron (obvykle lokální feudál) a dále byly využity výnosy z lesů a polností. Veřící obvykle finančně nepřispívali, pouze se starali o pole a lesy.

0 0
možnosti
VS

Astaroth

24. 8. 2011 11:00
Re: Co je pravda?

Jsa uctivacem demonu, pral bych si stare casy, kdy vladli z hradu feudalove a namisto v korporaci otrocili poddani v polnostech a lesich a neexistovala hruzostrasna moderni architektura, financnictvi ani velkofirmy. V rozvalinach lesniho sidla bych mohl vest coven temnych zasvecencu! Budeme-li volit KSCM, dojde k rozvraceni kapitalismu a dalsi krok se pak uvidi!

0 0
možnosti
JS

-srdečná-

24. 8. 2011 9:04
Spojujete dvě rozdílné věci

Církev, kterou založili lidé a víra v Boha jsou dvě rozdílné věci.  Když Ježíš žil zde na Zemi, jeho půsbení se dělo mimo chrám. Nesedal s duchovními činiteli a nechválil je. Naopak jim vyčítal, jak si vše uzpůsobují pro svůj prospěch. Chodil mezi hříšníky a chudý lid a snažil se jim pomáhat. Doporučuji Vám si přečíst bez předsudků Nový zákon (bibli). Víra toiž není o žádné církvi ani o  lidech ale o Bohu a Ježíši Kristu. To, že se mnozí za Boha shovávají či se na něho odvolávají a co se děje špatného v různých církvích, tak s tím Bůh nemá nic společného. Bůh je Láska. Miluje i Vás, ikdyž v něho nevěříte. A ten velký Bůh se nám lidem dal poznat v Ježíši Kristu, který jediný je ta pravda, cesta i život. A Kdyby se všichni lidé řídili podle bible, nebylo by tolik špatností na Zemi a všem by bylo lépe. Víra je dobrovolná. Bůh nikoho nenutí.

2 0
možnosti
OK

iacobau

24. 8. 2011 10:31
Re: Spojujete dvě rozdílné věci

Církev je ve skutečnosti přirozeným důsledkem toho, že lidé, kteří v Boha, jsou "společenstvím těch, co věří v tohoto Boha", tedy církví. Lze sice věřit zcela individuálně a bránit se společenství (byť to není v souladu s evangelii), ale i takoví lidé jsou pořád církví v širším slova smyslu. Institucionální podoba církve je pak dost potřebná tehdy, když si kterýkoli věřící může říci, že tak jak Bibli interpretuje soused, je špatně, on má jiný výklad. Při troše fantazie lze účelovým vytrháváním z kontextu Biblí ospravedlnit prakticky jakékoli lidské konání.

0 0
možnosti
R

roztomilyclovek

24. 8. 2011 8:55
Alešu,

smiřte se s tím, že církev je tady už 2000 let a bude tady stále a po vás ani pes neštěkne. A s vašimi řečmi, víte, možná by se sem měla umístit šablona, s podobnými kecy, protože vy a vám podobní melete pořád to samé. Že byste si to jenom podepsali a hodili to sem... A čtenář už by věděl, že se ani memusí obtěžovat to otevírat, poněvadž se vlastně vůbec nic nedozví. Pardon, vlastně ano, o úrovni poznání a charakteru pisálka.

1 0
možnosti
JD

pedr64

24. 8. 2011 9:14
Re: Alešu,

no, to se dá ovšem aplikovat i na Váš příspěvek

1 0
možnosti
B

beachside

24. 8. 2011 8:40
Aleši,

máte naprostou pravdu.R^

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

24. 8. 2011 8:05
Nejprve by asi bylo třeba zjistit si

jaký je rozdíl mezi křesťanstvím a katolickou církví. Křesťanských církví je hodně a z článku není vůbec jasné, o kterou z nich vlastně jde.

-

Pokud někoho kritizuji, bylo by opravdu dobré zjistit si o něm, jak se vlastně jmenuje. Není to nic tajného, Pomoci by vám mohlo například tohle:

http://cs.wikipedia.org/wiki/C%C3%ADrkev

0 0
možnosti
BT

markyz.Gero

24. 8. 2011 8:02
jejda to je ubohé

plivnul jste si a dušička je spokojena, nu což každému stačí ke štěstí něco jiného

0 0
možnosti
MV

marka40

24. 8. 2011 7:51
TRAPNÉ

A UBOHÉ. Mohl byste uvést KONKRÉTNÍ přÍpady????? V naší široké rodině, kde jsou všichni křesťané se nikdo NESETKAL se zneužíváním v církvi. Zato se s ním setkali na pionýrských táborech a ve svazarmu. Dále pak - ve vedlejším městečku je dětský domov. Zde jsou skandály se zneužíváním dětí celá dlouhá léta na denním pořádku, stejně tak jako ve školách. Takže bychom měli zrušit dětské domovy, školy, družiny, tábory pro děti a další, kde všude se tyto záležitosti vyskytují 20x častěji. Kromě toho - kde asi by se dnes mohlo zneužívání v církvi vyskytovat, když kněží se s dětmi už ani nesetkávají? Z celkového zneužívání dětí, které se děje, připadá na to v církvi mizivé procento. Ale když ono to plivání na církev je tak snadné, a hlavně - vždycky se za to sklidí KLADNÉ BODY, že ano. Obrátit pozornost na dětské domovy, kam se pedofilové cíleně stahují, to není tak pohodlné a úspěšné. Tak proč si tím špinit prsty, když takto můžete sklidit  úspěch, že ano.

2 0
možnosti
MV

marka40

24. 8. 2011 7:54
Re: TRAPNÉ

A to, že jste neslyšel o církvi nic pozitivního, to svědčí pouze a jen o vaší omezenosti, o ničem jiném. Pochopitelně - pokud čerpáte pouze z toho, co o ní učili soudruzi komunisté, a co se následně propaguje dodnes, tak jste ani nic jiného slyšet nemohl. Rv

2 0
možnosti
JD

pedr64

24. 8. 2011 7:41
samo náboženství je jedno

velké klišé

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...