Krádež 70 milionů v noci na dálnici zalarmovala Policii?

Politici ukradnou miliardy a za bílého dne. Dokonce všichni vědí, kdo je vzal. A děje se něco? Alarmuje to policii ČR?

AB+MS

Jestli něco na mé tváři vyvolala zpráva o ukradených 70-ti milionech z vozu bezpečnostní služby, tak to byl pobavený úsměv. Policie je zalarmovaná, hledá jako správný čmuchací pes a prosí veřejnost o pomoc při nalezení zlodějů, aby mohli být potrestáni.

Na druhé straně zlodějin jsou poslanci, politici a jejich kamarádi, kteří jsou veřejně známí, kradoucí za bílého dne takřka v přímém přenosu stovky milionů, někdy i miliardy a policie je v klidu. Že jí to oznámí obyčejný občan a veřejně se o tom mluví? Nezájem. To není věc, co by policie měla řešit.

Myslím si, že přepadení zorganizovala možná stejná skupina, který si v minulosti už nějakých 77 milionů takto „vydělala“. A proč, Prostě jí došly ty první prachy a potřebovali další. Vždyť – vzor všech zlodějin – naši politici – to také tak dělají. Když dojdou prachy, najdou nebo zopakuji nějakou další zlodějinu.

Jedinou nevýhodou je, že zloději z dálnice si musí dávat větší pozor jak při akci, tak při nakládání s penězi. Mohlo by se jim na to nějakou nešťastnou náhodou přijít. To politici jsou v takovém případě v klídku. Dokonce s takovými prostředky podnikají a použijí je klidně i pro další zlodějiny.

Pokud ti experti na dálnici nikoho nezranili, zachovali se tak trochu jako kdysi legenda zlodějů – Jánošík. Obrali nějakého bohatého. Zaplatí to pojišťovna.

P.S. Když ale krade politik, okrádá i chudé a to už není styl alá Jánošík a zaplatíme to všichni.

Autor: Aleš Baloun | úterý 6.12.2011 7:30 | karma článku: 21,74 | přečteno: 926x