Komu se poštěstí, že se v den jeho 70 narozenin stávkuje?

Sedmdesát na krku, čekáte hromadu gratulantů a oni se k Vám nedostanou. Hmmm, to je opravdu zkažený narozeninový den, pane prezidente, že?

Dorty, šampaňské, dobré jídlo, dárky, gratulanti, veselá nálada a pohoda… Kdo by si své sedmdesátiny takové nepřál. Ovšem když to všechno máte a chybějí hosté a navíc se Vám pod okny bouří odboráři, asi moc klidné narozeniny nezažijete. Na druhou stranu na takovou pokaženou oslavu ani hned tak nezapomenete.

No a pokud Jste VIP, dokonce přímo prezident České republiky, který si nepřímo o přesun stávky na den vlastních a ještě ke všemu takových významných narozenin řekl - co úsměvnějšího může za domácí zprávu být, než právě tahle : „Česká republika – Praha. V den sedmdesátých narozenin prezidenta Václava Kause proběhla dosud největší stávka odborových svazů, která ochromila veřejnou dopravu a zablokovala i přístup k Pražskému hradu. Případní gratulanti musí na oslavu prezidentových narozenin pěšky. Na tyhle narozeniny prezident Klaus nespíše dlouho nezapomene…“

Nejsem až tak škodolibý, ale když si někdo o něco řekne a náhodou se naskytne výborná příležitost k – byť morálnímu ale přesto – políčku v den dotyčného narozenin, nemůžu se tomu nezasmát.

P.S. Ale jinak pane prezidente Vám samozřejmě přeji hezké narozeniny.  

P.P.S. Neudělal Vám to ten Kalousek naschvál? Když ho odboráři vyslyšeli a změnili kvůli ekonomickému a sociálnímu dopadu den stávky na tenhle – Váš - čtvrtek?

Autor: Aleš Baloun | úterý 14.6.2011 18:00 | karma článku: 20,80 | přečteno: 1328x