Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DG

David Gruber

19. 1. 2012 16:29
to už psal Ludvík Vaculík

ve svém legendárním projevu na IV. sjezdu československých spisovatelů (1967), který značnou měrou přivodil Pražské jaro 1968. Cituji jen volně: "Když se člověk podívá pod sebe dolů na tu havěť, která nikdy ničemu neporozumí, a když se podívá ještě nahoru, co všechno je schopno ho ušlapat... tak váhá, zda má svobodně popisovat (ne že kritizovat, ale pouze upřímně  chytře popisovat) svinstva ve vlastní zemi.

Také jsem cosi psal o závisti a jejích příčinách - snadno se to dá najít na mých blozích.

Když závistivec opravdu, opravdu nemá nic konkrétního, čím by proti vám mohl argumentovat, obviní vás z namyšlenosti. A tím se krásně odkope, ha!

Jo - a ten křest by měl být ve středu 7. března od 17 hodin. Ještě upřesním.

Pozdravujte aluminium a mějte se fajn. DG

0 0
možnosti
AB

Aleš Baloun

20. 1. 2012 16:15
Re: to už psal Ludvík Vaculík

Zdravím Vás, pane Grubere,

díky za příspěvek do diskuze a hlavně za informaci o termínu křestu. Březen sice je ještě daleko, ale ten 7-mý je Vám rezervován :-)

Aluminium pozdravím... :-)

Aleš Baloun

0 0
možnosti
FH

Bouše

19. 1. 2012 9:36
Musí to být hrozné, když duchovní velikán autorova formátu

musí snášet hulákání slabomyslných ušlápnutých hlupáčků, ejakulujících na jeho blogu. Upřímnou soustrast. :-)

4 0
možnosti
PK

bakules2

19. 1. 2012 9:29
autor evidentně neunesl úspěch svého

příspěvku o hospodaření církví8-o to že se objevují nenávistné a hloupé příspěvky diskutujících je fakt a ale zrovna tak se vyskytují nenávistné blogy.Viz výše uvedený příspěvek.Jestliže se člověk sníží k tomu aby napsal že restituce bude spotřebována na homosexuální orgie těžko si ted muže stěžovat na reakce.Chce to jen trošku vidět si do vlastních úst.

1 0
možnosti
S

seelen

19. 1. 2012 9:15
Karma

R^

0 0
možnosti
MV

Old Nord

19. 1. 2012 9:09
Asi to bude daň "z anonymity"

Anonymita je dvojsečná. Popisujete jej horšiu stránku, ktorá sa vás ( právom) dotýka najviac. Na najhoršie prípady nereagujte, max. pár slovami, v duchu vášho motta: "Převážně s nadsázkou a pokusem o úsměv na tváři čtenáře" a aj vašej tvári :-) Má to výhodu, získavate prehľad čo všetko sa v ľuďoch ukrýva a čo môžete od niektorých očakávať. Pod rúškom anonymity povedia o sebe aj to, čo by nechceli.

Lepšou stránkou je uvolnenosť,  prirodzenosť diskusií.  "Cobydup" máte na krku vecnú, oprávnenú kritiku, rozbor či odlišné stanovisko alebo naopak uznanie a ocenenie vašich dobrých postrehov ;-)

Držím palce R^

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

19. 1. 2012 9:07
Že jsem hloupý...

Ano, to si říkám stále a určitě si to o mně občas myslí i druzí, ale že bych byl chamtivý, závistivý komunista? Ne, to je jen váš problém. ;-)

1 0
možnosti
V

Vhelsing3

19. 1. 2012 8:40
Na kazde strane tehle barikady...

jsou proste hlupaci...jak jinak to rict...

Kazda era ma neco pozitivniho a negativniho.

Osobne nechci aby se to vratilo do dob minulych, protoze ma rodina si zazila dost te negativni strany minuleho systemu....Ono je to hlavne o lidech....Muj otec pracoval v podniku, mel za mistra cloveka, ktery az do sve smrti veril v idee socialismu a byl to dobry clovek...zil poctive...bohuzel potkal i takove, kteri zneuzili sve kontakty a kdyby nebylo listopadu, tak bych si o nejakem vyssim vzdelani mohl nechat zdat....

Na druhou stranu vim, ze clovek mel vse potrebne k zivotu..ale opravdu je to dano systemem? Nebo spise rozvojem...

Driv cloveku stacilo radio, televize...k obedu ten gulas na tyden dopredu navareny, a kdo se chtel dokrmit, byl tam chleb se sadlem...Dneska to mate televize, pocitac, internet, mobil, auto, 2 skrine obleceni, a dalsich x y veci.z potravin - maso je na dennim jidelnicku, ne jen o vikendech...clovek vyzaduje proste mnohonasobne vic nez driv...a vetsina lidi na to nema.

0 0
možnosti
V

Vhelsing3

19. 1. 2012 8:45
Re: Na kazde strane tehle barikady...

Driv lide vedeli ze stridmost neni neco za co by se clovek mel stydet....dneska? Ve skolach,kdyz prijde kolikrat kluk ci holka, co nema alespon neco znackoveho, tak malem chodi kanalama....protoze i v teto casti spolecnosti zacina prevazovat spotrebni mysleni....

A kdyz se podivam jak to tady ridime, tuhle zem....Cesi si proste neumi vladnout....Tech x staleti pod nadvladou silnejsi zeme udelalo z kdysi silneho naroda lineho tulene...kterej se chce spise valet....A kdyz byl problem, stacilo jen ukazat....Rakouska monarchie, Moskva....dnes? Dnes mame alespon tu EU, na koho se ukazuje....protoze malokdo v tyhle zemi si nerekne,ze za to muzeme my....tech 20 let od revoluce, to ze stat je v takovem stavu jakem je...za to muzeme my, aktivni volici...Mame jednu dulezitou povinnost...jednou za 4 roky a ani tu nejsme schopni zvladnout....a vzit do rukou zodpovedne....

Lehci je ukazovani na druhe, nadavani si...kdo je proti, tak je hned bud odporny kapitalista, nebo odporny komunista....

0 0
možnosti
FS

aroneček

19. 1. 2012 8:06
Autor má naprostou pravdu.

Mám stejnou zkušenost,pokud něco napíši o tom,že některé věci byly za minulého režimu lepší(nechci se vracet zpět),tak jsem odkázán na vystěhování na Kubu a nebo do KLDR.A ty nadávky do rudých omezenců,to už ani nepočítám.Takže místo diskuse,urážky.

0 0
možnosti
L

lomihnát.

19. 1. 2012 9:19
Re: Autor má naprostou pravdu.

Jenže žádné takové věci samy o sobě (to je důležité) nebyly,

pokud se nám dnes jeví na minulém režimu (dtto "za Hitlera") něco lepším, než je to dnes, zpravidla to bylo vyváženo celou řadou věcí horších nebo nemožných, která to umožnila.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...