Když zvýšit daně, tak snížit platy politikům…

Portugalsko už také začalo šetřit. Zvýší daně a zároveň sníží platy politikům a vysoko postaveným úředníkům. Dodatečnou daní budou postiženy ziskové společnosti a zejména banky… Kdy u nás dojde na podobné věci?

O daních se mluví nejvíce. Kdo si ale dovolí sáhnout - krizi navzdory – na rostoucí zisky bank? A je vůbec u nás tak statečná osoba, která by prosadila snížená platů politikům a vysokým státním úředníkům? Zatím ne. Je před volbami a to by mohlo ovlivnit jejich výsledek. Přesto se jedna politická strana na tenký led pustila.

Co ale bude po volbách? Šetřit budeme muset. To je jisté. Jenže v českém Kocourkově to jako obvykle bude tak trochu „po našem“. Politici se budou vymlouvat, že je čeká spousta tvrdé práce, soudci budou poukazovat na svou permanentní pracovní přetíženost a další vysocí státní úředníci se s tím „svezou“.

Nakonec nám naši „čerstvě zvolení“ zvednou daně z příjmů, DPH, daň z nemovitosti a zavedou pár daní nových…  Jich je přece jen pár a efekt úspory by nebyl vidět. Zato když se pustí víc žilou nám ostatním, vidět to bude spolehlivě. A tak je to pokaždé...

P.S. Naši politici si vždycky vyberou z nabízených příkladů jen to, co je pro naši zemi to NEJvhodnější....

Autor: Aleš Baloun | pondělí 17.5.2010 7:00 | karma článku: 25,03 | přečteno: 1229x