Když se nestydí poslanec Huml, proč by se měla stydět Kvitová?

Kázat o jakési amorálce jiných, když sám se chovám nemorálně - to patří ke koloritu a patrně povinnému bontonu poslance parlamentu. Poslance Humla nevyjímaje.

Patrně takový poslanec, o kterém tu je řeč, vybudoval svou karieru stejně, jako Petra Kvitová. Začal z ničeho a svou pílí a poctivostí, tréninkem a obrovským úsilím se pomalu propracovával k pozici, jakou dnes má. Vložil do toho celý svůj život, dodržoval všechna pravidla a zásady, žil jen a jen pro úspěch v tom, v čem chtěl vynikat a dosáhl toho poctivou přípravou, potem, krví a často i se zraněním a v bolestech dotahoval svůj match. Jeho největší poctou je hrát v národních barvách, před miliony diváků u obrazovek a vychutnat si chvíli slávy, když dosáhne na nejvyšší vrchol. To, co pro Kvitovou je Wimbledon, je pro takového poslance Brusel. 

Ale Bruselu se dočkat, to už vyžaduje hroší kůži, nebát se jít přes mrtvoly, zneužívat všech prostředků a možností a to všechno za STÁTNÍ peníze, vybrané od těch co daně platí. Když zkrachuje vlastní podnikání – například v TV informační relaci o dopravě a „odborník“ zůstane bezprizorný, je na čase se obrátit k tomu správnému směru – vykročit do státní správy a vynahradit si to, co bylo ztraceno a nepochopeno.  Tak se z odborníka na dopravní problematiku stane to, co se stalo – poslanec.

Poslanec, co bere peníze za práci, kterou neodvádí, který – tak jako ostatní poslanci – využívá do poslední kapky všech možností, které se naskytnou, aby posloužily v jeho prospěch a nestydí se kritizovat třeba sportovce, který investoval své prostředky (nikoliv státní) do své kariery a když je začíná získávat - a opět připomínám, že jen a jen  svou poctivou pílí a úsilím – zpět, bude mu někdo závidět, že se kvůli placení vysokých daní (které pak poslanci stejně rozkradou) odstěhuje do Monaka nebo jiného daňového ráje. Co kdyby poslance za nekvalitní službu státu pak taky chtěli zbavit občanství tím i všech spojených práv a výhod? 

A ještě jedna básnická otázka, přímo adresovaná panu Humlovi.

Pane Humle, co majitelé těch tisíců firem, co mají svá sídla v daňových rájích, aby za své podnikání v ČR nemuseli platit takové daně- co TĚM sebrat občanství? Nebylo by to spravedlivější?   Co sebrat občanství i těm, co mají peníze v cizích bankách, aby z výnosu nemuseli platit daně v ČR? Tito lidé Vám nevadí a Petra Kvitová ano?

P.S. Kvůli takovým, jako jste Vy, by právě Ti, co něco skutečně poctivého umějí, měli být trestáni? Za to, že svoje vydělané peníze nechtějí narvat Vám, do toho hladového a bezedného chřtánu? Chce se mi zvracet… Zase! 

Autor: Aleš Baloun | pátek 18.7.2014 19:30 | karma článku: 34,80 | přečteno: 1585x