Když jde vrána k vráně, proč nejde muslim k muslimovi?

Proč se o své bratry a sestry nepostarají muslimské země? Proč uprchlíci nevyhledávají pomoc v nábožensky a kulturně podobných zemích? Je jich velká spousta a řada z nich má daleko lepší podmínky pro jejich přijetí, než Evropa?

Arabský poloostrov se jim nelíbí? Možná nejde o uprchlíky ale o nějakou formu kolonizace Evropy muslimy. Jejich životní prostor a možnosti jsou vyčerpány a potřebují nové. Přátelská Evropa se svou „láskou k bližnímu“ bez ohledu na náboženství, kulturu, vzdělanost je pro ně snadnější kořist než nějaké státy se stejným náboženstvím. Muslimští bratři a sestry pak přestávají být bratry a sestrami a uprchlíky by pravděpodobně nečekalo nic dobrého. Na rozdíl od Evropy, kde slavná EU a její „multikulti“ funguje skvěle ve prospěch především k takovým „uprchlíkům“. Pravda, kdysi podobně odcházeli křesťanští duchovní obracet na víru bezvěrce nebo příslušníky jiných náboženských skupin. S výjimkou kolonizátorů ale bez valného úspěchu. Ani křížové výpravy neměly dlouhodobý úspěch.

Zato současné podmínky pro islamizaci Evropy jsou daleko reálnější. Nedávno jsem byl v Düsseldorfu. V centru města bylo velmi obtížné najít „evropskou“ restauraci, hospodu nebo výčep. O to víc bylo výjimkou potkat původního německého obyvatele. Muslimové, narození v Německu, tu byli doma víc, než kdokoliv jiný. Ovšem z rozhovorů a pohledem se dalo snadno zjistit, že zdrojem jejich obživy práce není a nebude. Štědře nastavený sociální systém je v EU již dlouho a láká další jej využívat.     

A to je hlavní důvod migrace. Arabské státy sociální systémy ala EU neznají. Takže co by se syrský emigrant namáhal s cestou kratší ke svým náboženským bratrům a sestrám na Arabském poloostrově, když by ho tam nečekala otevřená náruč a necinkalo Euro ze sociálních podpor? Ba naopak – mohlo by se stát, že jako nezvaný bude takový uprchlík také brán.

Nepoučitelná Evropa prostřednictvím politiků, co si nevidí dál, než na výpis soukromého účtu na displeji luxusního smartphonu. Chudým dáme něco z toho, co mají Ti „bohatší, co se mají díky práci dobře“. Je přece křesťanskou a občanskou povinností pomáhat těm, co to potřebují. Nebo těm, co si to vydupou, vyřvou a vystávkují. Nebo – jak se stává moderním – vybojují krví svých obětí.  

P.S. A ještě – jak vyhlásila naše vláda - všem chudým dáme přístup na internet zadarmo. Nějak se bavit přece musí. Bez rozdílu, zda jde o muslima či nějakou etnickou skupinu. Ono po telefonech se cokoliv domlouvá hůř než pomoci internetu.

 Obrázek: Muslimské země

 

Autor: Aleš Baloun | pátek 3.7.2015 19:00 | karma článku: 39,28 | přečteno: 1848x