Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IP

deviv

25. 4. 2011 11:17
Přiznám se, že jsem Váš

blog dost dobře nepochopila, ne že by novináři nepsali pěkné "perly" nad jejich pravopisem se leckdy už ani nesměju, ale v tomhle článku konkrétně je zobrazena diskuze slečny Kočí zřejmě se čtenáři....jde tedy o pravopis diskutujících a nikoli autora článku, no a Kočí mluví tak jadrně, že jejímu pravopisu u "pravidli" se ani nedivím ;-)

0 0
možnosti
PH

petrph

25. 4. 2011 10:56
opravovat netřeba

Protože  argot nemá gramatická pravidla. Když řeknu "to je blbý", jaký i se má na konci napsat? Odpověď samozřejmě  je, všechno špatně, má tam být "é"

Neboli,gramatická pravidla můžu použít pouze na na  korektní vyjadřování, odpovídající korektní společenské situaci, a hlavně mající hlavu a patu.  Nic z toho samozřejmě výroky paní Kočí (a ani mnoha jiných politiků) nesplňují,a nemá smysl používat gramatická pravidla na opravy jakýchsi  slabomyslné výkřiku v deliriu, ve kterých je  ještě nutné polovinu slov  vytečkovat....

Přičemž si připomeňme, že argot je sám o sobě jazyk společenské spodiny (kriminálníci,pasáci a jejich svěřenkyně,překupníci,práskači,ožralové, feťáci...) a v argotu popisované činnosti už jsou ze své podstaty nelegální, nemravné,a do korektní mluvy v podstatě nereprodukovatelné. Pokud takový jazyk používají námi zvolení poslanci,můžeme si jen povzdychnout, "koho  jsem si naložil, toho  vezu", jako ten kočí s rozvrzaným žebřiňákem plným hnoje..

0 0
možnosti
JK

jaroslav_1

25. 4. 2011 9:35
Já jen čekám,

kdy vám sem někdo napíše, že vy sám máte nejméně co povídat, když u vašeho P.S. máte hrubek jako máku. Od nedávné doby vím, že takový druh lidí zde obchází a přičinlivě hledá, koho by mohl korigovat. No a potom vám vysvětlí, kde tam ty chyby máte a jak to má být správně. A budou mít krásné pondělí a možná i úterý...

0 0
možnosti

Danny boy

25. 4. 2011 9:32
A to jste nezmínil TV

kde padají oerly typu "děvčata dělaly(i)" a jiné. A to prý musí mít hlasatelé VŠ. Zas na druhé straně na většině VŠ se už čeština neučí, předpokládá se, že každý maturant jí ovládá.

0 0
možnosti

jitka16

25. 4. 2011 9:22
Naprosto souhlasím !

Někdy má i normální člověk až husí kůži, když si přečte to, co dokáže napsat profesionál!!!!Pokud se objeví chyby v diskusi, taky to není moc čtivé, ale dejme tomu...Znám lidi, kteří zvládli třeba dvě VŠ, ale pravopis jim moc neříká, protože trpí slabou dysfunkcí (nevzpomenu si, jak přesně se jmenuje). Ti si ovšem jsou své slabosti vědomi a veškeré své práce si dají zkontrolovat. A navíc se živí úplně něčím jiným než psaním. Ale novináři by měli mít pravopis bez chyb!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...