Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J89a64n 92K42v64a48p53i44l

6. 3. 2016 10:55

Jsem technik a hodně starý. Toto jsou věci, které nejen můj, ani normální selský rozum nebere. Naši předkové dlouhá léta tvořili systém Kampeliček a různých spořících družstev, aby se lidé naučili spořit a dosáhli tak svých životních cílů. A tato družstva zde byla hlavně pro ně a nikoliv naopak. Jak je to dnes? Mladá generace je vychovávána v systému co nejvíce utrať, pořiď si všechno hned na půjčku, žij tedy jen současností a nemysli na nějakou budoucnost, nešetři a nespoř. To je přeci proti logice a nemůže to výhledově dobře dopadnout. A nechápu záporné úroky, ale ani takovou snahu zvýšit inflaci. Přeci zase, teoreticky, pro všechny zde žijící občany by bylo nejlepší, kdyby inflace byla nulová. Dosáhla by se stabilita ve všech oblastech. Tak jen mi pěkně vynadejte, za hloupý názor.

2 0
možnosti
Foto

Názor na tuto věc máte správný, nakonec velká většina lidí mívá na určité věci správný názor. Problém nastává, když mají navrhnout nějaké řešení. Za prvé lidé přestali věřit základním morálním principům o které by se mohli opřít a tak se nechají zmást návrhy vládnoucí kasty, jejichž řešení opět zasáhne násilně do práv určitých skupin lidí a to nás zase posune blíže k socialismu.

0 0
možnosti
MN

Záporný úrok může přinést jeden efekt, o kteérm se nemluví. Nedostatek rezervního oběživa v bankách. Proč by měli lidé platit kromě poplatků bance za vedení účtu a provádění příkazů navíc ještě další svoje peníze za nesmyslný "záporný úrok". Prostě si peníze vyberou a uloží "do slamníku" :-P Tím se zvýši objem plateb prováděných hotovostně a banky přijdou ještě i o příjmy z operací prováděných dnes bezhotovostně.

1 0
možnosti
Foto

ten slamník by si někteří rádi pojistili zrušením hotovosti jako takové.... :-/

1 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...