Kdo jsou ti, co odboráře odsuzují - 2.díl

Diskuze pod prvním článkem byla plná hloupých a nedomyšlených urážek a nesmyslů. Proto jsem se rozhodl napsat tento dodatek.

Skutečnost první – platím si vládu a platím si odbory. Oba subjekty  by za moje peníze měly pracovat pro mě. Výsledek je zřejmý. Vláda mi moje peníze bere ze zákona, odborům dávám peníze dobrovolně. Politici a mafie se za moje peníze obohacuje daleko víc, než jen o nějaké jedny luxusní hodinky u jednoho z pár odborových bossů. Až se odbory za mě jednou nepostaví nebo nevyjednají slušné podmínky kolektivní smlouvy, odejdu a přijdou o moje příspěvky. Pokud toto budu chtít udělat vládě, budu muset opustit republiku nebo přestat platit daně. To lze beztrestně jen dvěma způsoby – stát se nepřizpůsobivou sockou nějaké menšiny nebo politikem či mafiánem.

Skutečnost druhá – zjevně ti, co křiklounství odborářů proti vládě tak krásně hodnotí, jako komunistickou agresi, návrat k socialismu a podobně, by si měli udělat jasno ve svých názorech. Jejich nicky totiž figurují i ve článcích vládu odsuzujících za korupce, tunely a způsob vládnutí slušným lidem. Tím sedí na dvou zcela odlišných židlích a sami sobě odporují. Pravděpodobnější ale bude varianta, že je hloupě exhibují pod každým článkem, aby se zviditelnili.

Skutečnost třetí – řeči o komunistických manýrech odborů, drahých hodinkách a nenažranosti tedy prezentují názor pisatele v tom smyslu, že tahle vláda mu zcela vyhovuje. Ten, komu vyhovuje, jsou jen tři skupiny lidí. Jedni jsou sami politici a jejich kamarádi. Druhá skupina jsou nepřizpůsobiví spoluobčané a třetí skupina jsou zloději, vrazi a ti, co už mají nakradeno a ulito v bankách a v majetku mimo republiku. O hlupácích, jakožto o čtvrté skupině je zbytečné psát.

Skutečnost čtvrtá – svoje zájmy si můžete chránit sami nebo se nechat zastupovat. Někdo to dělá sám, někdo má advokáta a jiný musí pracovat, aby uživil rodinu a nenasytný stát a tak si najme odbory…když to jím zvolená politická strana nedělá.

Já se věnuji svojí práci a na vyjednání dobrých pracovních podmínek mám odbory. Že se i v nich najdou vyžírkou? Najdou. Ale ve vládě je to jen samý vyžírka a nic jiného.

P.S. A pokud má někdo nějaký problém, ať argumentuje a plácá hlouposti. Pro hlupáka je totiž každý hloupý.

Autor: Aleš Baloun | pátek 4.5.2012 7:00 | karma článku: 25,30 | přečteno: 1232x