K. Kočí? Česká novodobá Mata Hari?

Matrix po česku, který předvedla přísná sexy blondýna od VV-ček hnedtak asi obdobu mít nebude.  „Veni, vedi, vici“ upravila na „přišla, sehrála a odešla“. A rovnou „vypekla“ takové experty jako je John a Bárta.

Dosud se u nás hrálo na jen přeběhlíky. A zpravidla to byli postarší pánové. Jak se ukazuje, tahle hra je překonaná a hned několikanásobně. Je úsměvné, co Bártovi a Johnovi tak trochu uteklo a následně se vymklo kontrole. Zapálení bojovníci proti korupci se dostali na lopatu díky náklonnosti k něžnému pohlaví. Kdo z nich by si pomyslil, že si hřejí na srdci hádě Maty Hari.

Hra na dvě strany není nic nového. Poslanec Melčák a další to tu zkoušejí celkem pravidelně. Ovšem takřka trumfnout bártův ambiciozní plán jeho cesty politikou hrou na dvě strany od skoro počátku a pak mlžit a tvrdit, že to byla legrace? Obzvlášť poté, co si pod vlastní postelí nejdete odposlouchávací zařízení, zakoupené někde v diskontu potravin – to se v hlavě chlapa vylíhnout snad ani nemůže.

Je tu problém jménem důvěryhodnost. Když podvedete jednu stranu pro tu druhou, kde je napsáno, že nepodvedete tu druhou pro třetí? Kdo ví, jestli tahle hra není rozehraná právě takhle? Nakonec by se mohlo ukázat, že jde o pomstu zhrzené lásky a v nadstavbě o mstu za nevyslyšené vyznání jinému.  Co když ale je ještě ve hře možnost, že dvojí hru řídí někdo třetí, pro koho naše nová blond Mata Hari v tajnosti pracuje. A kterého nakonec možná taky „vyšplouchne“.

No, páni politici – tohle Vám nezávidím. Už si nemůžete být jisti ani v soukromých ložnicích spolustranických kolegyň, protistranických rivalek či na první pohled bezvýznamných sekretářek kanceláří Vašich stran. Nemůžete si být jisti, jestli cokoliv, co Jste řekli ( byť v legraci ) si někdo nenahrává a pak nedá médiím.  Dokonce byste si měli svoje skutečné myšlenky a názory sepsat a uložit u notáře, abyste pak mohli doložit, jak jste to mysleli.

Ovšem jak naši politickou scénu vidím, měl by každý uloženo u notáře několik verzí, které by pak tahal na „světlo boží“ podle aktuální situace.  Takže jsme zase u lhaní, podvodů a pletichaření. Kdo ví, třeba tahle situace napomůže tomu, že když už i politik přestane věřit sám sobě a nedokáže posoudit, kdy lže i sám sobě, že se stane zázrak a všechno začne fungovat správně, čistě a rovně.

V tuhle chvíli nevěří nikdo nikomu a ani sobě. Nikdo už neví, co je pravda, lež či mlžení. A tak všichni pro jistotu jen lžou a mlží dál a znovu. Kam nás to dovede?

P.S. To taky nikdo neví. Ani pan Klaus. A ten většinou ví všechno. Skoro jako Chuck Noris…

 

Autor: Aleš Baloun | čtvrtek 14.4.2011 18:30 | karma článku: 15,72 | přečteno: 1013x