Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

Monara09

26. 8. 2011 20:54
Všichni se máme moc dobře

Souhlasím s článkem. Důchodci se mají dobře. Stejně tak se mají dobře mladé rodiny s dětmi. Na bydlení měli myslet včas, než se děti narodily. Oblečení nemusejí kupovat každý týden, prostě koupí miminu šaty pro 10letého a počkají, až do něj doroste. Na dovolenou jezdit nemusejí - stejně jako důchodci. TV nepotřebují, můžou si večer vyprávět pohádky. Děti mají všude slevy, leckam se dostanou zadarmo. Navíc znám několik rodin s dětmi, které mají extrémně vysoký příjem. Z toho vyvozuji, že standardní obraz rodin s dětmi jako vedle důchodců největších chudáků v tomto státě je chybný a účelový. Vyvozuju z toho taky, že se v tomto státě máme moc dobře všichni. A pevně doufám, že se konečně podaří prosadit vládní reformy, které nás z tohoto nezáviděníhodného stavu jistě brzy dostanou.

0 0
možnosti

rezjir rezjir

23. 8. 2011 19:56
Pokud platí že

důchodci mají relativně více než mladé rodiny, tak jaksi to svědčí spíše o nízkých mzdách a platech, než o vysokých důchodech. Zkrátka ti mladí se nechají odírat od zaměstnavatelů.

0 0
možnosti
ZK

SID09

23. 8. 2011 20:02
Re: Pokud platí že

Mnohde jiná možnost není ;-(!!

0 0
možnosti
J

JiPot

23. 8. 2011 18:59
stat jako dojna krava

holt se spatne pracuje s populaci, ktera si mysli, ze stat ma povinnost se o ne ve staru postarat a ze budou mit na vsechno. Argument, ze si to duchodci zaplatili je totalne mimo, protoze mame system pay-as-you-go, neboli kdyz dnesni duchodci pracovali a odvadeli socialni, platili ho na tehdejsi duchodce. Stejne tak dnesni populace plati na ne, nikoli na sebe! Na sebe si platite ve tretim piliri, pokud neco takoveho mate.

Navic duchodce, ktery bydli v podnajmu asi udelal nekde chybu za sveho produktivniho zivota, kdy si mohl vydelat na bydleni. Proc muzou studenti bydlet ve trech v jednom byte, ale duchodci ne? Zeby zivotni standart? Aha... Matka se dvema detmi dostava alimenty, pokud ne, tak je nekde chyba. Nejak se u nas vzilo, ze kdyz se nekdo chova nezodpovedne ke svemu zivotu (plodi deti a rozvadi se, starne a nemysli na budoucnost), tak za to nemusi nest odpovednost.

I presto se dnesni duchodci maji daleko lepe, nez se budou mit dnesni dvacatnici a tricatnici.

0 0
možnosti
X

xena123

23. 8. 2011 16:19
když má někdo 100 tis

které šetřil celý život, tak je podle vás bohatý.

V článku zaměňujete pojmy chudoba a bída.

0 0
možnosti
M

milan166472

23. 8. 2011 15:07
Nechte toho

chováte se jak malý Jarda a jenom se zeměšńujete.Je tu jeden veliký rozdíl.Důchodci jaksi svůj díl už odvedli a z něho jsou živi.A pokud jde o bydlení.Předvěďte jak sehnat malý vyhovující byt pro důchodce.Myslím,že by vám utrhali ruce.Netýká se měta situace i když důchodce.znám ale dost těch co prostě nemají a takovéto články,neznalých,jim jen škodí a navozují atmosféru proti těm starým dědkům co chudákům mladým ujídají.To je tedy humus.:-)[>-]

0 0
možnosti
JP

johnpeters

23. 8. 2011 12:17
To snad

ten důchod seniorům závidíte? Proč se nestaráte raději o to,zda dvousettisícové a větší platy státních úředníků jsou zaslouženou a mravům odpovídající odměnou za jimi odvedenou t.zv.práci?!počkejte si,až tuto sumu budete ve Vašem důchodovém věku pobírat,a uvidíte,zda budete muset ze svého standardu slevit,či ne!Udělejte si obálky na nájem,ošacení,léky,drogerii,servis auta,potraviny,kulturu,dovolenou atd,a pak poznáte,jaké obálky zůstanou prázdné.A potom teprve mudrujte o životě důchodce.J.P.65 Jahre jung!:-/

0 0
možnosti
PK

ketr

23. 8. 2011 12:49
Re: To snad

no já tu závist spíš čtu z tohoto příspěvku než z článku. až se nechce věřit, že jste ho četl a reagujete na něj.

0 0
možnosti
JV

jafava

23. 8. 2011 10:55
Jak kteří, nelze paušalizovat. Někteří si myslí, že chudí

jsou, i když jejich důchod, včetně výslužného, dosahuje minimálně výše průměrné mzdy. Jiní důchodci, mezi ně patřím i já, mají důchod přibližně průměrný, se chudí necítí a žijí tak, aby vyšli s penězi. Proto mne uráží, když někdo argumentuje pitomostmi, jako že nějakému důchodci odcizili ze štrozoku sto tisíc a to prý dokazuje, že důchodci jsou bohatí. 

Ano, jsou i tací, kteří žijí navenek velmi nuzně a syslí doma peníze, aby je pak dali třeba svým vysmátým líným vnoučatům na zakoupení zbytečností. To je velmi tragické, ale někdy to má souvislost i s duševním stavem způsobeným stářím a obavou ze samoty.

Kdo celý život poctivě pracoval, ten má podle současného důchodového systému nárok na důchod, i kdybyste se, mládeži, pokakali. I mně však vadí, že ti, kteří nikdy v životě o práci nezavadili, ač byli zdraví jako řípy, mají podle stejného důchodového systémy důchody stejně nebo i vyšší, než ti, kteří pracovali. Je nehorázné házet všechny důchodce do jednoho pytle!

0 0
možnosti
MV

marka40

23. 8. 2011 11:19
Re: Jak kteří, nelze paušalizovat. Někteří si myslí, že chudí

Máte pravdu. Otázka ale zní, zda jsou důchodci chudí, nikoli zda mají na důchod nárok.;-) Na ten samozřejmě nárok bez jakýchkoliv diskuzí MAJÍ, a 90% chudých není.  Je ale pravdou, že většinou  nejvíc naříkají ti, kteří mají důchody vysoké, nebo ti, o kterých píšete v předposlední větě.

0 0
možnosti
JM

janacz

23. 8. 2011 10:46
Nevím proč

závidět chudákům důchodcům, kteří protrpěli celých 40 let komunismu ev. i II světovou jejich důchody ! ;-€

0 0
možnosti
ZK

SID09

23. 8. 2011 11:17
Re: Nevím proč

Chyba - máte špatný výklad popsané skutečnosti.  Spousta rozumných důchodců si vůbec nestěžuje a naopak si pochvalují, že z důchodu se jim daří ještě šetřit.  Ti méně rozumní si stěžují a ti zcela nerozumní jezdí na prodejní akce.

V podstatě za stejné perníze jako mají důchodci dnes žijí rodiny, které vychovávají  děti. ;-)!!

0 0
možnosti
RB

Tajemný muž

23. 8. 2011 10:01
Pravda

Karma. Něco na tom bude. Nedávno jsem mluvil s jedním důchodcem. Pobírá něco málo přes 10.200/měs. důchod. Stěžoval si, že za byt + služby s tím spojené platí asi 9.500,-- měsíčně a že není schopen z důchodu vyžít. Že je to nehorázná zlodějina, že to by se za socialismu nestalo a pod. Tak jsem se ho zeptal, kde bydlí. Že prý v nájmu 3+1 85m2 a žije tam sám. Tak jsem se zeptal, proč se nepřestěhuje třeba do nějaké 1+kk či 1+1 (tady jsou i novostavby nájem 4.500,--/měs vč. služeb), takže by mu zbylo víc než 5.000,--/měs. Na to se na mě rozkřičel, jestli jsem se nezbláznil, že nehodlá nic měnit, a že taky patřím mezi ty kapitalistické "***" (přišel bych o dukáty). Jindy jsem projednával hypotéku pro mladou rodinu s příjmy 13.000 + 7.600 (20.600,--), kdy platí necelých 14.000 HU na byt (nová 2+1 za 2,6 mil) k tomu musí platit služby (fond oprav, elektřina, plyn, voda, teplo), jezdit do práce a živit 2 děti, jednomu platit školku. A dokážou vyžít a nestěžují si. Stačí jen chtít...

0 0
možnosti
M

Míra4.1

23. 8. 2011 10:04
Re: Pravda

A myslíte, že když byli dnešní důchodci mladí a zakládali rodiny, tak měli na vyskakování???

0 0
možnosti
D

DaliborX

23. 8. 2011 9:45
Rozděl a panuj.

No vidím, že politika vlády v duchu římského "rozděl a panuj" začíná zabírat. Vytvoř nepřítele, který může za všechny ty nepopulární kroky, které chystáme. Tedy zvyšování DPH, poplatků, daní atd. A jedním z těch nepřátel (kromě nezaměstnaných a jiných dávkařů) jsou důchodci. Vždyť více než třetina rozpočtu jde na důchody. Nechci tady rozebírat jestli jsou důchodci chudí nebo ne. Je to stejné jako s ostatními skupinami, někdo je na tom dobře, někdo ne. Ale proč se to řeší?

3 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...