Jsi–li (skoro) právník, vezmi si meloun a hoď si ho…

Jak budoucí právníci nesmyslně plýtvali drahým jídlem, aneb jak příští ochránci zla před dobrem nepochopili správně význam slov na téma hospodaření ministra školství.

AB+MS

„90 mega“, čili 90 milionů nebylo vyhozeno z okna, jak si mylně interpretovali budoucí právníci při své spontánní akci s vyhazování melounů u oken právnické fakulty. Ony byly převedeny na účty spřátelených firem, které si za ně koupily něco, co si koupit původně neměly. Prostě peníze neskončily tam, kde měly. Ale rozhodně to nebylo na chodníku a ve stylu „vyhozené a rozbité o dlažbu“.

Polehčující okolností může být, že tak činili ti, co se právem a jeho výkladem mají ve svém životě jednou živit. A dost možná, že výklad slov médií o milionech na nesprávných účtech se v právnické učebnici klasifikuje jako „vyhodit z okna“. Holt u právníka nikdy nevíte, co jak myslí. A tady to ještě podpořila budoucí elita právního systému… plýtváním drahého jídla. Protože koupit celou dodávku melounů v zimě jistě nebylo levné. Ačkoliv – kdo jiný si to může dovolit, než (budoucí) právník. Jistě to nebyly jejich peníze ale peníze klienta. Nebo rodičů – právníků, kteří je z klienta vytáhli.

No a klient byl nejspíš někdo velmi čestný, který si draze právnické služby zakoupil… Noa kruh se uzavírá. Když plýtváte jídlem a ještě to slaboduše nazvete demonstrací za vyhozené peníze, měli jste ony melouny složit na chodník a nechat si je rozkrást. Pak by to celé mělo smysl.

Takhle to jen ukazuje, jak inteligentní budou někteří budoucí obhájci „lidských“ práv a jak budou drazí. Moje babička říkávala: „Kdo si neváží jídla, není dobrý člověk“.

P.S. A já bych to doplnil následovně: „není dobrý člověk ale budoucí český právník“

Autor: Aleš Baloun | pondělí 23.1.2012 7:00 | karma článku: 13,32 | přečteno: 633x