Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

dolch

29. 8. 2011 11:05
Je to hezké

ale je to utopie. Romové od dob, kdy dokočovali do Evropy, nikdy v žádné uzavřené komunitě nežili a o nic takového ani nestáli. Oni potřebují ten zbytek společnosti, na tom je založena jejich životní filozofie. A proto jim nejvíc vyhovuje přemisťovat se z místa na místo a na stejné místo se vracet jen na krátko a až po uplynutí nějaké zapomínací doby. Nemyslím to nijak zle, prostě to považuji za fakt, s kterým je těžké pohnout. Pokud zapomeneme na násilnou internaci, pak je asi opravdu nejlepší řešení "minimalizace dopadu jejich životního stylu na ostatní" - tedy dát jim dobrovolně ty desátky, které by si jinak vzali sami. Jakékoli jiné řešení se neobejde bez postupů, které bychom v 21. století už asi neradi viděli.

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

29. 8. 2011 11:14
Re: Je to hezké

nemohu si pomoci, ale rezignovat a přistoupit na desátky ..... ergo dobrovolně si pěstovat svého parazita, který mi nnic nedává ....... nezlobte se, ale to mi přijde jako skutečně úchylné !

0 0
možnosti
J

jjezekj

29. 8. 2011 8:26
Není problém najít řešení

A to ani cikánské otázky, rozpočtových deficitů a podobných "zásadních a neřešitelných" problému dneška. Příčiny jsou dobře zmapovány. Problémem je ovšem tato řešení prosadit. Dokud budou u moci lobisty korumpovaní politici, majitelé médií se svými úzce sobeckými zájmy a neustále se rozšiřující třída humanitně vzdělaných ignorantů a užitečných idiotů, nic se nezmění.

2 0
možnosti
PSI

Pavel Skeptik IV

29. 8. 2011 9:08
Re: Není problém najít řešení

...humanitně vzdělaných ignorantů...Proč mi zase přišlo na mysl placené školství?

P.S. slovo vzdělaných bych asi vynechal. Nevím jestli se studiu Kellerových a Bělohradského canců dá říkat vzdělávání!

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

29. 8. 2011 8:14
Naprostý souhlas pane kolego .....

KarmaR^

1 0
možnosti
PH

petrph

29. 8. 2011 7:56
teoreticky je to právě to

Co nyní prosazuje vláda, po 2 měsících podpory v nezaměstnanosti musíš na veřejně prospěšné´práce, 20 hodin týdně to už je darda. Ale samozřejmě všichni, tedy i Romové, pokud neodpracuješ těch 20 hodin týdně, nedostaneš od státu ani korunu na podpoře. Pokud by se to státu podařilo ukočírovat, byl by to krok vpřed. Pokud se zjistí že se takhle stát "vozí" na bílých, kteří (i třeba kvůli své vysoké kvalifikaci) nemohou rychle sehnat práci, ale Romům ty dávky vesele vyplácí dál,aniž něco odpracují,  protože si to vykříčí, tak pak už řešení neexistuje...

1 0
možnosti
J

jjezekj

29. 8. 2011 8:15
Re: teoreticky je to právě to

Tohle opatření je úplně na houby. Romové nemají podporu v nezaměstanosti. Jsou na sociálce. Opatření opět dopadne na pracující třídu. Lidi nebudou mít tolik času si shánět práci.

1 0
možnosti
ADNS

aby diskuse neměly sysl

29. 8. 2011 7:54
Přesídlení domů do Indie by náhodou fungovat mohlo!

2 0
možnosti
LH

nespavec

29. 8. 2011 7:48
Pravda

Pravdivé KARMAR^R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...