Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RH

djelem

27. 10. 2011 20:15
Naprostý souhlas s autorem !

R^R^R^[>-]

0 0
možnosti

lost

27. 10. 2011 11:20
necht´z vězení lezou ven větší maniaci, neř byli před ním

V..jste tak omezenej, nebo si děláte prču . Víte jak se to odráží na psychice a korupci mizerně placených dozorců ?

0 0
možnosti
B

Bobrufka

27. 10. 2011 10:47
Svého času koloval mail o šerifovi,

tuším někde v Kansasu. Trestanci měli růžové oblečky, museli pracovat, bydleli ve stanech a šerif zastával názor, že žádná posilovna - aby vylezli namakaní a měli víc síly pro přepadávání a pod.

To byl ten nejlepší šerif, o kterém kdy bylo slyšet :-)R^

4 0
možnosti
F

FiS95

27. 10. 2011 20:02
Re: Svého času koloval mail o šerifovi,

Tam jsou ovšem šerifové volení. Já bych unás také rád viděl šerifní systém. policisté by byli normálně jako teď, ale šéfové každé obecní policie či městské části by se volili a státní policie by sloužila podobně jako v USA federálové na rozsáhlou kriminalitu, gangy atd. A aby s ezabránilo zneužití, tak peníze vybrané z pokut by šly na ministerstvo dopravy na opravování silnic.

0 0
možnosti
MB

MontyB

27. 10. 2011 9:31
Placení vězení

Tady je problém v tom, že většina vězňů by měla pracovat a výdělek by měl právě jít na jejich ubytování a platby ostrahy a další věci.

Víc na http://www.vscr.cz/vazebni-veznice-hradec-kralove-75/nejcastejsi-dotazy-1302/nejcasteji-kladene-otazky-z-ekonomicke-oblasti-7024

Předpokládám že nastítěné podmínky budou platit i v ostatních veznicích. Otázkou je jaká je zaměstnanost ve věznicích a jaká je zpětná vymahatelnost po propuštění vězně. Ale teoreticky to opravdu nemají zadarmo a opravdu už nemají kam se snažit přesunout, ani kdyby jim to bydlení tam někdo začal dotovat.

A bydlet ve větší místnosti, která je jenom plná postelí, a nemít možnost prostě na pár dní vypadnout a odpočinout si od těch spolubydlících, tak věřím, že to musí začít lézt časem na mozek. Jinak samozřejmě si za to můžou sami, na druhou stranu v zájmu společnosti by mělo být, aby si z toho vzali ponaučení a už to znovu neudělali a ne aby vyšli z vězení se záští vůči zbytku společnosti.

0 0
možnosti
IB

isabell

27. 10. 2011 10:06
Re: Placení vězení

Aby nevyšli zpět do společnosti "se záští" a třeba i vzdělanější, na to má každá basa vychovatele a sociální pracovníky, vězni si mohou vyžádat také přítomnost duchovních atd. Oni mimo toho omezeného pohybu mají opravdu větší komfort, než třeba osamělí důchodci.

Však si ty vzdělávací programy dohledejte tamtéž, odkud jste vytáhl ten svůj odkaz. A samozřejmě pak promítněte i tyto náklady do celkové sumy peněz za jednoho vězně.

Např. s drogově závislými pracují odborníci a ti jsou samozřejmě také normálně placeni. V rámci resocializace chodí třeba na výstavy- zase z peněz státu. Zpětně se ale vybere jen zlomek celkových nákladů....

1 0
možnosti
FH

Bouše

27. 10. 2011 9:20
Přesně tak. Kdo na to má, ať si zaplatí nadstandard.

R^

0 0
možnosti
C

chill

27. 10. 2011 8:11
Super článek!

Naprostý souhlas, karma jak bič! Dle mého názoru je u nás vězení příjemný pobyt, ze kterého se mnohým vězněným ani nechce pryč, vyhovuje jim být institucionalizován, všechno má svůj řád, smysl, role jsou rozděleny, strava a ubytování včetně kompletní lékařské péče zajištěno! Ovšem všechno jde limitovat a je nutné pobyt v těchto zařízeních významně zpřísnit, lepší strava pouze za vynikající chování a ochotu pracovat (i kdyby měli vězni převážet písek z hromady na hromadu na vězeňském dvoře), kdo se nebude slušně chovat nebo chtít pracovat = žádné výhody, strava chléb a voda, žádná televize, žádné návštěvy, prostě nic, oni se při páchání své trestné činnosti také neohlíželi na lidská práva.

A opětovně bych zavedl trest smrti, absolutní nesmysl a pitomost jeho zrušení, v případě jasně usvědčených vícenásobných vrahů ze zištných či jiných důvodů si akorát naše společnost doživotně živí odpad!

9 0
možnosti
O

o.kostal

27. 10. 2011 8:43
Re: Super článek!

souhlas az na ten trest smrti ... podivej se jak byla tahle instituce zneuzita minuly mesic v USA, kde zavrazdili toho cernocha - zadne prime dukazy, nic, jen pomsta policie.

0 0
možnosti
PC

p_c

27. 10. 2011 8:00
a byl jste tam?

Dobrý den. A byl jste se nekdy ve vezení aspon podívat? Stalo se Vám nekdy v životě, že byste na pár minut ztratil svobodu a byl omezen na svých právech? Nemyslím tím, jako dítě, že Vás poslali klečet do kouta..

0 0
možnosti
MP

Martin V2

27. 10. 2011 8:14
Re: a byl jste tam?

Myslím si, že většina a autor asi určitě byl na vojně, nevím jak to měli ostatní, ale moje svoboda byla omezena velmi. Skoro srovnatelné s vězením.

6 0
možnosti
O

o.kostal

27. 10. 2011 7:59
Karma !

V R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...