Jak reálné je pravicové strašidlo jménem Komunista?

Když nevyhraje volby pravice a její zastánci, upadne země do komunistického marastu a nastane doba diktatury, cenzury a politických čistek… Budou zase fronty na nedostatkové zboží, a zavládne diskriminace, země se ocitne v izolaci a …

… a kulový, pane Nečasi a spol. Pojďme se podívat, čím hrozíte a co je dnes realita, o kterou bychom měli přijít.

Svoboda cestování byla komunisty pro většinu lidí omezená… z politických důvodů.  Dnes je omezená z ekonomických důvodů – dříve Jsi cestovat chtěl ale nemohl. Dnes cestovat můžeš, jestli na to ještě máš…

Kdysi vekslák je dnes podnikatel ve finančnictví. Tedy lichvář. Kdysi zloděj je dnes „vážený“ podnikatel, který tenkrát drobnou zlodějinou „bojoval proti komunistům“. Dnes v klidu za podpory státu okrádá stát a občany, bojovat už nemusí.

Byly fronty na nedostatkové zboží a drahé západní zboží se pašovalo z ciziny do republiky.  Dnes jsou fronty na pracovních úřadech a všechno zboží draze nakoupíte přímo v ČR. Pro levnější si klidně vystojíte i frontu. Nebo pro něj zajedete třeba do hnusného, kapitalistického Německa.   

Tehdy bývaly politické procesy a lidé byli za svoje názory perzekuováni. Dnes je to také naprosto běžná věc. Stačí změna výsledku ve volbách a už to lítá ze všech pozic. A likvidace nepohodlných? V takovém rozsahu tehdy nejspíš nebyla.

Když Komunisté zdražovali tak, se jednalo o „cenovou úpravu“.  Dnes vláda zdražuje bez skrupulí a nutnosti to omlouvat cenovou úpravou. Jen aby bylo z čeho krást.

Soukromý majetek byla za komunistů velmi omezená záležitost. Téměř všechno patřilo státu.  Dnes je majetek státu velmi omezená záležitost. Všechno patří soukromému sektoru. Bohužel, vlastněného – díky privatizaci – zejména cizinci. To, co jsem dříve vyráběli sami a prodávali, si dnes musíme kupovat a často dost draze. A peníze za prodej? Kde jim je konec…? Na soukromých účtech politiků, lobbystů, zlodějů a mafiánů, kteří tenkrát téměř neexistovali. A dnes jsou všude. Zcela demokraticky.

Po demokracii ala „dělám si co chci a Vám může být jedno, co dělám, tedy jestli beztrestně kradu, zabíjím, tuneluju…“  bude zase toužit a obhajovat si svoje jen ten, co beztrestně chce krást, tunelovat a zabíjet dál.

Obyčejný občan byl a je a i bude stále jen obyčejný občan.  Bude někým a něčím utiskovaný, ždímaný a šíkanovaný za každého režimu.  

Takže vyhrožovat komunistickým diktátorstvím na mě dnes už dávno nezabírá. A jestli si myslíte, že komunisti chtějí návrat před rok 1989, tak jste na omylu. Jim současný systém, také vyhovuje. Jen tu je riziko, že začne větší hon na dnešní hajzlíky, lumpy a jejich kamarády a začne se víc vyšetřovat, co kdo ukradl, než tomu bylo. A to jedině uvítám. A s upřímnou zlomyslností říkám, že bych je v tom i podporoval. 

P.S. Jen jediného se bojím, aby nám stačily věznice na všechny ty, co tam právem patří. Včetně hlavy státu.

Autor: Aleš Baloun | čtvrtek 11.10.2012 7:00 | karma článku: 26,71 | přečteno: 1014x