Jak jsme půjčili podvodníkovi i lichváři jménem MFF...

Můj „dluh“ se opět zvýšil. Pan Kalousek s naší vládou zase přepsal složenku s osobním dluhem každého z nás. Navýšil ho o 38.000 Kč, které nevratně půjčil neznámé osobě jménem MFF.

MS+AB

Silně to připomíná klasický případ okradení a podvedení důvěřivého člověka. Jednoho dne u Vás zazvoní cizí lidé (MFF) a nabízejí, že Vaše peníze zúročí a Vy na tom vyděláte slušnou částku - řekněme že úrok je 3,5-4%. Vy zajásáte a půjčíte...

A pak ten, komu jste půjčili, aby za Vás investoval, Vaše peníze obratem půjčil na několikanásobně větší úrok…

Jenže za pár dní se ukáže, že svoje úroky i investované peníze vlastně nikdy neuvidíte. Nešťastnou náhodou byly Vaše peníze půjčeny někomu, kdo je nikdy nemůže splatit, protože nemá z čeho a jak. Prostě zbankrotuje (Řecko) a dluhy se odepíší jako ztráty.

Jenže ten, komu jste peníze půjčili, má v rukou směnku a začne se s dlužníkem soudit může po nějaké době slušně vydělat. Ne na penězích, ale na tom, že bude vlastnit nemovitosti dlužníka. Prost Řecko najednou bude patři MFF.  A MFF mu rád opět půjčí (Vaše peníze), aby pomohlo. Ovšem za podmínky, že se politika země - a to i ta finanční - bude řídit JEHO (MFF) pravidly.

V přeneseném slova smyslu si dlužník půjčí, aby mohl splácet dluhy. Půjčí si u toho, komu dluhy splácí. A tak to jde několikrát dokola.  Nakonec v Řecku bude všechno patřit MFF. Stejně tak, jako když si soukromě přivodíte stejnou situaci – „vytloukáte“ dluh dalším dluhem.

Ale zpátky na začátek příběhu. MFF se omluví, že garance, které Vám dal, byly nečekaně nesplnitelné a bohužel, budete mít namísto zisku… absolutní ztrátu.

Vy časem zjistíte, že půjčené peníze Vám chybí natolik, že si budete muset půjčit….

P.S. A hádejte, kdo Vám přispěchá na pomoc s půjčkou za výhodných podmínek? Že by MFF???

P. P.S. Co je ale ještě víc podivné – jak stát, který nemá peníze a tvrdí, že každý občan mu dluží, má finanční rezervy v řádech miliard… Že by inspirace v chování nějakého etnika?

Autor: Aleš Baloun | pondělí 30.1.2012 7:30 | karma článku: 27,32 | přečteno: 1617x