Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Syn provozuje obchod Sklizeno-olomouc - viz  net. Striktně české potraviny, bez náhražek, nešizené, každá položka má známý původ až po původce surovin. Má to jednu drobnou chybku. Lidi už jsou natolik navyklí na nákup shitů, často s náhražkami, přebvalené chemií, že když přijdou do takového obchodu tak civí, že je to drahé. Drahé- protože kvalitní, poctivé a nešizené. Nejde se cenově srovnávat s velkoprodukcí se všemi kouzly moderní potravinářské chemie. Nikoho nenapadne, že to, na co jsou zvyklí, je vlastně podezřele levné. Pokud jim nevadí uzenina s poloviční cenou masa, ze kterého má být, je to docela těžké. Naštěstí se už objevují lidi, kteří to chápou a pokud nemají přebytek peněz, nakupují třeba v malém, ale kvalitu. Efekt je v důsledku podstatně lepší a mimochodem, šetří svoje zdraví.

Pravda je ale, že to že jsme odpadkový koš Evropy s potravinama a možná nejenom s nima, si děláme sami tím, že je kupujeme. Většina z nás je kupuje.

0 0
možnosti
PK

Nebude to možná rozhodující vliv, těch bude více, ale naše vláda při vstupu do EU nevymohla takovou úroveň dotací jako Poláci. Nemám ve zvyku levně kritizovat, ale uvádělo se, že jsme chtěli prosadit jiné priority - a neprosadíte všechno, musíte si vybrat, aby to bylo reálné (asi jako dříve úprava plánu z rezortu pro VHJ ev.podnik). A tak zemědělství trochu ostrouhalo.

0 0
možnosti
PK

Také podíl zemědělství v Polsku byl jiný než u nás. V minulosti se také musela většina peněz EU strčit do tohoto odvětví aby Frantíci do toho šli. Ale říkám - vlivů proč u nás je stav jaký je - je určitě vícero.

0 0
možnosti
KV

K83a61r62e37l 44V34a60l27i30š

13. 10. 2013 13:45

Karma. Zvlášť ten předposlední odstavec oceňuji. R^

Líbí se mi i to, že to autor nesvádí na EU. Děláme si to sami.

1 1
možnosti

Potraviny slušné kvality zakoupíte v Kauflandu. A docela si i vyberete.

.

Jo, to jsem ještě nenapsal - musíte do Německa.

3 1
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...