Jak dopadne kalouskova "dieta"? Pro stát nedobře.

Ministr financí utahuje opasky především běžným lidem. Ovšem zapomíná, že lidi nejsou hloupí. Obzvlášť Češi si dokážou poradit snad ve všech situacích. A poradí si i nyní.

Posledních 15 let lidé nahrazovali na svých pozemcích políčka brambor, záhony zeleniny a ovocné stromy trávou. Přestali chovat slepice, králíky, husy, kachny, prasata a všechno začali nakupovat v pohodlí velkých obchodů. Málokdo si nejrůznější potraviny vyrábí sám. Tomu už ale začíná být konec.

Zdraží nám potraviny? Jednoduché řešení. Co půjde, bude zase domácí produkt. Brambory, mrkev, okurky, papriky, rajčata, jablka, hrušky, zelí, … rozoráme kus trávníku a uděláme zahrádku. Vysázíme nové ovocné stromy, obnovíme sklepní prostory pro uskladnění zeleniny a ovoce. Koupíme pár kuřat, nějaké house, pár kachen, opravíme chlívek pro prasátko, možná přikoupíme kozu… Mléko začneme brát u souseda, co má stádo krav. Rád ho prodá mě za cenu, kterou si řekne. Já ho za tu samou v obchodě nekoupím.  Návody na domácí sýr, tvaroh, časem třeba i máslo … to je všechno dostupné. Na zahrádku dáme ještě koření pro kuchyň. Naproti v chalupě mají pec a další soused má mlýn. Tak i chleba bude. Nebude se s nejenom  plýtvat jako dnes. Ani maso nebude každý den. A když to bude nutné, zavedeme zase směnný obchod.

Noa co si sami nevyprodukujeme a u sousedů nekopíme, pro to dojedeme do sousedního Německa, Rakouska, Polska… možná i na Slovensko. Všude tam to totiž bude levnější. A tak se v Německu či v Polsku oblékneme. Přitom tam nakoupíme drogérii, maso, nějaké jogurty,… prostě nákup na 14 dní až měsíc. Zároveň tam natankujeme do nádrže a 20-ti litrového kanystru palivo a ještě za hranicemi poobědváme.

No a co koupíme doma? Když to nebude nutné, tak nic. Za ušetřené peníze na rozdílu cen si možná za rok vyrazíme na zahraniční levnou dovolenou se zahraniční cestovkou.

P.S. A až bude pan Kalousek nebo jeho nástupce zvedat DPH na 25% a daně na 50%, aby bylo z čeho rozhazovat a co krást, budeme na to připraveni.

Autor: Aleš Baloun | čtvrtek 8.9.2011 7:30 | karma článku: 46,13 | přečteno: 7515x