Já jsem také zhnusen, pane Kalousku!

Politici jsou prý zhnuseni tím, že je někdo kontroluje. Nikoliv tím, o co ve vyšetřování a obviněních jde. Tedy o organizovaný zločin. Co z toho plyne?

Zhnusený je slušný člověk. Zhnusený je člověk, který je tělesně nebo zdravotně postižený. Zhnusený je důchodce, kterému po letech práce všechno zdražuje a on nemá šanci si nějak přilepšit, protože je odkázán za zbytky, co mu vládnoucí banda zlodějů a jejich kamarádů milostivě dá.

Zhnusení jsou mladí lidé, kteří chtějí založit rodinu. Protože podpora státu neexistuje. Naopak, stále přibývá důvodů, proč rodinu nezakládat. Podpora rodin s dětmi končí u „rasově pronásledovaných menšin“.

Zhnusení jsou záchranáři, hasiči, zdravotní personál. Všichni na ně spoléhají a přesto se jim sahá na platy a pracovní podmínky. Kdyby se cokoliv mělo stát politikovi a on by byl ohrožený na životě nebo majetku, to by byla mela. Když jde o obyčejného člověka, je to jedno. Z cizího krev neteče.

Zhnusení jsou učitelé základních a středních škol. Na jedné straně jim stát podmínky stále zhoršuje a na druhé straně kritizuje klesající úroveň školství. Přitom děti vyvolených do obyčejných vzdělávacích zařízení, počínaje školkou, ani nepáchnou. A ti, co své děti mají na základních školách, svým dětem jedničky zaplatí. Když nenajdou pochopení u učitele, najdou pochopení u vedení školy nebo zřizovatele. Stačí telefonát a pár zajímavých slov či informací…

Zhnusení jsou lidé, běžnou prací se živící. Daně, odvody, poplatky… na jedné straně a na druhé straně miliardy v cizích kapsách.  Zhnusení je o to větší, když všichni slyší a vidí, jak arogantní a sebejistí pánové a dámy z politických výšin a jejich spřátelené osoby veřejně ukazují, jak jim je všechno jedno, protože mají kontakty a peníze a cítí se zhnusení, když je někdo chce klepnout přes prsty.

Dokonce jsou zhnusení  i vězni, kteří se po amnestii už zase ocitli za katrem. A ještě víc zhnusení jsou ti, co se ven nedostali. Zhnusení jsou miliardáři a multimilionáři. Vždyť pomalu už není, co by si přivlastnili. Navíc jsou zhnuseni daněmi. Proto se přesunuli do daňových rájů nejen se svými firmami, ale i osobně. A tím přišli o rodné kořeny a vazby na rodnou hroudu. Ovšem tahle banda je bez hlasovacího práva o zhnusení.   

Takže, pane ministře financí, nás, kteří jsou zhnuseni z vás, politiků, z vašich činů a postojů je daleko více. A došlo to tak daleko, že už nic nepomůže.

Jen mě překvapí pokaždé, jak situací se zátahy jste zhnuseni a přitom nejde o zátahy a odposlechy nýbrž o skutečnost, že je tu jedna velká zločinecká banda, co se pod ní začala veřejně lámat větev.

No snad nebudete zhnuseni stavem vězeňství. Prý je vymalováno, čerstvě povlečeno a připraveno na nástup nových obyvatel do zamřížovaných 1+0.

P.S. Díky zhnusenému Dr. Rathovi a zhnusenému exprezidentovi Klausovi. 

Autor: Aleš Baloun | čtvrtek 20.6.2013 7:00 | karma článku: 38,22 | přečteno: 2253x