Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
BM

Tu poslední větu chápu jako ironii. Ano?

0 0
možnosti
OU
JP

Jak chcete vychovat šikovného řemeslníka, když je nemá kdo učit? Na učňáku už mistři skoro nejsou, na jednom soustruhu nemůžou najednou učit 10 učňů, ale jen jednoho a šikovný řemeslník si přece nebude vyrábět konkurenci, bude učit maximálně svoje děti.

0 0
možnosti
Foto

Souhlasím s tím, na co by měl mít např. elektrikář maturitu, ale rozhodně nesouhlasím s tím, že všichni z humanitních oborů jsou neschopní a zbyteční. Trochu to smrdí dělnickou třídou, bacha na to.

0 0
možnosti
Foto

V šedesátých letech byl můj otec trojkař a to bylo na učňovské vzdělání. Teď to stačí na různé soukromé střední školy.

0 0
možnosti
LV

Ověřte si fakta, pane Baloune. Dipl. Ing. je v Něměcku méně než Ing. Kdysi jsem o tom hovořil s ředitelkou Českého centra v Drážďanech, která právě kroutila hlavou nad tím, proč si všichni dávají na vizitky "Dipl." Opravte si to.

A co se týče dotačního lumpa Babiše - myslím, že bohatě stačí jeden.

1 0
možnosti
JP

Tak to slyším (čtu) poprvé. Já tam pracoval. Ing si psali před jméno maturanti z HTL, Dipl.-Ing. absolventi VŠ.

0 0
možnosti
PP

Já vám to vysvětlím. Dříve dostudovala 1/3, dnes všichni. Z těch všichni funguje nyní normálně 1/3 a ta má příjmy odpovídají vzdělání, jsou i zruční.. A zbytek ty 2/3 jsou ty, o kterých píšete, dělají s titulem prodavače, v recepci, tedy to, co dříve dělal někdo se základním vzděláním, předchází si řemeslníky. Tedy ignorujte ty 2/3 a soustřeďte se na tu správnou 1/3.

0 0
možnosti
FD

Docela dobrý článek.Po pádu totality jsme byli těžce kritizováni,že totalita zde vyráběla málo vysokoškoláků.Ale ti naši,kteří něco znali,se jim na západě náramně hodili.Dnes má vysokou školu každá horní dolní,ale skuteční odborníci nám chybí a ti co jsou zde na ještě doznívajících skutečných vysokých školách vychováváni(třeba lékaři) oidchází na západ,kde již je dávno vychovat pro svoji potřebu neumí.Ptám se těch,kteří mi dají opět spoustu mínusů,když tvrdím,že dávat zadarmo odborníky(a nejen je) na západ je popírání tržního hospodářství a co by bylo nedemokratického,kdyby třeba vystudovaný medik si půjčil v bance 4 mil. Kč,zaplatil zde, co nás stál od narození a může si jít kam chce.Vždy't jim tam tu jejich vzorovou ekonomiku vyrábíme zadarmo,za to je obdivujem a oni nás mají stále za koplonii.

5 0
možnosti
FD

Ještě k tomu dodám,že tím, že zaplatí to co nás tady stáli je přeci v pohybu po Evropě nikdo neomezuje.Ale holt jim tam budou muset přitačit na platech ještě víc.A pak teprve tyto státy poznají cenu vlastních dětí a vlastních odborníků.A možná by bylo jenom dobře,kdyby právě tyto státy začly měnit svoje sociální a školské systémy a nekritizovali ostatní.

2 0
možnosti
TT

Tak jsem chtěl pochválit článek a souhlasně přispět do diskuse s mými postřehy - ale v poslední větě byl chválen Babiš. Tak to teda nevím, co si o tom mám myslet. Zatím se mně jenom protáčí panenky. 8-o

4 0
možnosti
PK

Poslední věta je mimo. Kalousek je chemik a ve vysoké politice velmi schopný. Bohužel i všehoschopný, což v politice není žádná zvláštnost. Ale co do vyšší morálky jako politický vzor - je o tolik horší než AB?

7 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1809x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...