Fakt si myslíte, že muslimové budou v ČR žít jinak?

Nepoučili jsme se v „soužití“ s Rómy a chceme tady muslimy? Jen naprostý blázen si myslí, že nebudou stejným problémem jako jinde.

S muslimy mají problémy snad všechny státy, kam přišli „se usadit v míru a žít“, tak proč bychom měli být zemí, kde to bude jinak? Je to zcela jiný svět a ten se s naším nedá skloubit. Buď tu bude jeden nebo druhý. S Rómy to je stejné. Nikde na světě, kam přišli za lepším životem, se nezměnili. Ti, co chtěli žít jinak a lépe, pracovat a nějak se začlenit, to udělali už dávno a tady.  To je jediný rozdíl oproti muslimům. Ti se nechtějí přizpůsobit.  Chtějí, aby se ostatní přizpůsobili jim. Dokážou se přetvařovat, chovat se přátelsky, ale všechno jen do doby, kdy ucítí, že můžou být stejná, jako doma.

Dávat šanci někomu, kdo ve skrytu bude vaším prvním tajným nepřítelem, protože nejste muslim, znamená se dobrovolně připravit o svoje práva, byť s kořeny tisícileté tradice, kultury, náboženství, svobody….  Když jim vadí naše kultura, zvyky pravidla, zákony… mají zůstat doma.  Že se jim doma nelíbí, jak žijí? Můžou s tím něco dělat doma. Proč s tím musí dělat něco v cizí zemi, kde doma nejsou? Odpověď je jednoduchá. Protože je to necháme dělat. V rámci naší povahy a kultury je přátelit e a pomáhat, být tolerantní a nechat žít. V jejich kultuře a náboženství to je naprosto jiné. Ať si říkají, co chtějí - je to tak.

Neporadili jsme si s Romy a s muslimy to půjde? Dnes skáčeme, jak Rómové pískají a ještě jsme za ty zlé, co jim hází klacky pod nohy.  Neporadili jsme si s Rusy a podívejte se, kam to došlo. Jsou národy a náboženství, které se s jinými nesnesou.  Musí mít „na vrch“ a jakmile toho dosáhnou, začnou být pány situace. Pak už je ale pozdě. Stejně pozdě, jako je dnes pozdě řešit nějak rómskou otázku.  Není totiž co řešit. I oni pochopili, že s nimi nikdo v Evropě a ani v zámoří nezatočí.

Na východ nikdy nepůjdou, i když tam nejspíš historicky mají svoje kořeny. Ale co by s nimi na východě udělali je celkem odhadnutelné. Přestali by existovat.

Začne to stejně nenápadně, jako jinde. Jedním povoleným šátkem ve škole, na úřadě, v dokladech, jednou mešitou, jedním městem… A až Vaše děti budou muset chodit oblečení po jejich vzoru na hodiny náboženství, ženy přestanou být za lidskou bytost a váš šéf vás nechá zbičovat na mizernou motlitbu k Aláhovi, pak vám i dnešní český muslim plivne do tváře a nazve vás cizincem v jeho zemi.

P.S. A toho se ani v nejmenším náznaku nehodlám dočkat.

Autor: Aleš Baloun | neděle 14.9.2014 8:00 | karma článku: 31,44 | přečteno: 797x