Ekolog Havel a nadčasový Klaus? Oba ze čtvrté dimenze…

Z expolitické i politické scény se zase dostaly na světlo boží nové „myšlenkové perly". Nevím, jestli je to vlivem léta nebo předvolební kampaní. Každopádně zase máme (mít) o čem přemýšlet...

Naprosto mě dojala věta exprezidenta Havla, v které řekl toto : "Zelený či nazelenalý jsem byl už jako dítě, rozčiloval jsem se například, že fabriky špiní nebe svým kouřem, je tedy docela logické, že je mi blízká Strana zelených."

Živě jsem si představil, jak u toho mohutně báňá svou cigaretku, kterou zamořuje nejbližší okolí, jak jezdí v kouřícím autě.... Zkrátka jeho veskrze  ekologické chování.  To nazelenání se asi vázalo jen k prvnímu pokusu začínajícího kuřáka, kdy se následek seznámení s nikotinem projeví nazelenalým obličejem a případně vyprázdněním obsahu žaludku.   

Stejně tak mě pobavila idea prezidenta Klause o tom, že dovolená je jen přežitkem. Opomenul dodat, zda socialistickým nebo kapitalistickým.  Osobně si myslím, že měl na mysli všechny typy režimů a společností současnou počínaje a prvobytně pospolnou konče. Přesto si dovolenou dopřál v Bulharsku, ale to asi vlivem postupujícího stáří už zapomněl.
Nebo to nebyla dovolená...

Co mi ale připadá jako jisté - je, že oba pánové se patrně dostávají svým uvažováním definitivně za hranici, odkud není návratu. začíná to zapomínáním toho, co bylo a končí vlhkými nohavicemi... Ale na to je snad ještě pár dní čas. To nám třeba pan prezident ukázal při jednodenní dovolené, kdy vystoupal na Sněžku. Nahoru mu to šlo prý dobře. Ostatně - jako vždycky. O cestě dolů se už nic neříkalo.

Jen doufám, že po předčasných volbách takových vyjádření obou pánů zase budeme ušetřeni :-)

Autor: Aleš Baloun | středa 19.8.2009 19:19 | karma článku: 13,60 | přečteno: 634x