Dobeš není Drábek. Auto není dávka.

A ministerstvo dopravy není ministerstvem sociálních věcí. Politici dávky nepobírají... ale auta kupují!

 V tom je asi ten rozdíl, proč nyní za nefunkční registr vozidel má „vyletět“ ministr Dobeš, zatím co pan Drábek se stále obtížně fungujícím systémem pro vyplácení dávek je v klídku.

Týden-dva versus více než půl roku. Společného tyhle dva resorty mají to, že si někdo najal firmu, která v požadovaném směru moc zkušeností nemá. Ale asi patří někomu z blízkých některého vlivného člena kabinetu nebo ministerstva. Nebo na tom ministerstvu uklízí jeho tetička a ta tenhle kšeftík přihrála synovci.

Nebo se kluci při hraní si na pískovišti jménem ČR zpřevraceli kyblíčky a pošlapali bábovičky. A „taťka“ Nečas musel jednat, neboť to babička - jeho nebo někoho jiného - chtěla. Pořádek musí být. A pokud jde o kšefty s auty, je to dost zásadní.

A dost možná ona firma tenhle kolaps dostala za úkol. Je tu potřeba legalizovat pár desítek ukradených aut, pár jich „schovat“ a pak doufat, že doba nápravy chyb systému bude nekonečně dlouhá.

Pár lidí na to slušně může zbohatnout. A to se nyní může hodit, když už pomalu není co ukrást.

P.S. Tak hlavně pozor, aby neukradli nyní Vaše auto, protože ho nikdo nikdy nemusí najít, i když s ním  bude jezdit třeba Váš soused.  

Autor: Aleš Baloun | čtvrtek 26.7.2012 7:00 | karma článku: 24,51 | přečteno: 1306x