Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

12. 10. 2012 9:32
ale v tom podniku to může dopadnout úplně stejně

Dnešní ředitel (general manager) není včerejší ředitel socialistického podniku, kterého by mohl někdo poslat do basy za "zpronevěru", protože přesunul peníze někam jinam, předražil zakázku a podobně.

Dneska je zcela v jeho pravomoci aby rozhodoval o majetku podniku, za kolik bude prodávat, nakupovat, převádět peníze, vytvářet dceřiné pobočky do nich převést majetek podniku, ten nechat zkrachovat, neplatit závazky,.atd..

Toto je všechno v jeho manažerské pravomoci a podnikatelské činnosti. I když takto podnik přivede bankrotu tak nejen že vůbec není postižen,ale naopak si při odchodu odnese ještě ohromný zlatý padák. To by se mu muselo konkrétně policií a soudem prokázat že tak činil úmyslně s myšlenkou se obohatit, byl s někým spolčen a podobně, což jde většinou těžko, stejně jako u těch politiků.

1 0
možnosti
DV

danval

12. 10. 2012 8:36
Rozpočtový expert stále mele svou

Pane autore, už jednou jsem se vás zde ptal, jak byste to udělal vy na místě ministra financí. Dobrá, okamžitě byste prosadil vyrovnaný či přebytkový rozpočet. To by znamenalo obrovské přiškrcení sociálních dávek, radikální snížení důchodů a mnohem razantnější snížení platů státních zaměstnanců. Zároveň by se muselo přestat investovat do infrastruktury a toto by muselo probíhat po mnoho let. Chcete říci, že byste nepsal blogy na téma "Jak nás vláda ožebračuje"? Minule jste mi neodpověděl, tak snad nyní?

2 0
možnosti
PH

petrph

12. 10. 2012 9:42
Re: Rozpočtový expert stále mele svou

Proč "by jste"? Přeci sociální dávky už byly přiškrceny, valorizace důchodů snížena a platy zaměstnanců sníženy. A státní dluh pořád roste. Takže to asi nebude ta správná cesta...

1 0
možnosti
MV

kurt godel

12. 10. 2012 7:28
Finanční ústava

je celkem dobrý vtip, neboť ji lze interpretovat i takto: My politici jsme neschopní hospodařit, proto na sebe přijímáme "bič" . A k tomu potřebujeme nový úřad, jehož provoz bude stát 50 mil. ročně. Jako třešnička na dortu vyznívají slova formálního předsedy vlády: " Za 50 mega se to daňovému poplatníku vyplatí". Shrňme to: " Neumíme hospodařit, ale když nám dáte dalších 50 milionů, tak se to naučíme". ;-(

1 0
možnosti
MV

kurt godel

12. 10. 2012 7:32
Re: Finanční ústava

Nehledě na to, že dluh přepočtený na HDP je nicneříkající číslo: Japonsko ca 200%, Řecko 130% (?), ČR 40%, Německo ca 90%. Jsme na tom tedy lépe než Německo? Je na tom Řecko lépe než Japonsko?

1 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

12. 10. 2012 7:10
Trochu se zkuste zamyslet proč roste dluh

Každoročně musí stát z rozpočtu splácet za staré půjčky cca 80 miliard, to je víc než polovina celého schodku.

-

Vláda může k vyrovnání rozpočtu buď zvednout příjmy nebo snížit výdaje. Když ale vláda škrtá, všichni jí nadávají, že ožebračuje národ. Když zvedá daně, všichni jí nadávají úplně stejně. Ekonomika neroste a neporoste, protože celá Evropa zažívá recesi.

-

Takže jaká je vaše skutečná rada jakémukoli ministru financí? Co by měl udělat, aby vyrovnal rozpočet?

1 0
možnosti
S

svann

12. 10. 2012 7:30
Re: Trochu se zkuste zamyslet proč roste dluh

Ano,vláda splácí staré půjčky které nasekaly vládní politici.Zkuste se zamyslet kam zmizely peníze z těchto dluhů.

1 0
možnosti
V

VsichniMeMajiRadi

12. 10. 2012 7:08
vy umíte zaqstavit

ze 100 na nulu za 1 metr? Přesně to požadujete.

0 0
možnosti
Y

Yarda.

12. 10. 2012 7:21
Re: vy umíte zaqstavit

Ale když chci zastavit tak nešlapu na plyn. A nezastavuji o zeď.

0 0
možnosti
  • Počet článků 1047
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Nejsem věčně nespokojený, ale spokojený také nejsem. A o tom, co to obsahuje, hodlám občas psát...